Monolouge

"Do you wanna run away together?"
I would say it was your best line ever





Elin in a nutshell

Det här är jag (vem är du?)


Din personlighetstyp:

Bestämda och uppriktiga. Födda ledare. Utomordentlig förmåga att förstå övergripande organisatoriska problem och finna hållbara lösningar. Intelligenta och allmänbildade, ofta mycket bra talare. Värderar kunskap och kompetens och har inget överseende med ineffektivitet eller dåligt organiserad verksamhet.


Karriärer som skulle kunna passa dig:

Företagsledare, VD:ar, organisationsgrundare, affärsföreståndare, chefer, entreprenörer, domare, advokater, jurister, datakonsulter, universitetslärare, politiker, kreditrådgivare, fackrepresentanter, marknadschefer, banktjänstemän, systemanalytiker, forskare.



Haha om jag får säga det själv så tycker jag att det stämmer förjävla bra! Nästan skrämmande bra! Under hela mitt liv har jag fått höra att jag är en ledartyp, vilket kan vara både bra och dåligt. Alla mina lärare har pladdrat om min som en av klassens ledargestalter på utvecklingssamtal efter utvecklingssamtal. På högstadiet blev jag inkallad till rektorn, då hela klassen plötligt inte ville åka på fågelskådning - det var tydligen mitt fel! "Du måste tänka på att vara en bra ledare, Elin". Jag har en tendens att uttrycka mig mycket mer kraftfullt än vad jag egentligen tänkt, vilket varit ett problem för mig så länge jag kan minnas (tack och lov vet mina nära vänner hur det ligger till...).Förresten så slapp vi åka på fågelskådning, varför minns jag inte! Intelligent och allmänbildad... hm, kanske inte än, men jag jobbar på det! (De senaste två timmarna har jag ägnat åt att se ett program på tvåan om forsking som visar på hur vidriga vi människor kan bli i "fel" situationer samt två olika frågesportsprogram.) Men jag anser i alla fall att jag inte är dummare än någon annan! Angående det med bra talare så tror jag faktiskt att det stämmer. Jag fullkomligt älskar att föreläsa och hoppas verkligen kunna ägna mig åt det i framtiden! Och jag brukar faktiskt få höra att jag är en bra på att redovisa exempelvis. Den delen av ovanstående definition av min personlighet som stämmer bäst överens med verkligheten tycker jag dock är den sista meningen. Jag värderar kunskap och kompetens jävligt högt och jag har noll överseende med personer som är oambitiösa eller oseriösa, vilket gör mig till en nitlott vid grupparbeten ;) Och angående yrkena så jaa... jag vill absolut jobba på chefsnivå så småningom (enhetschef eller bossarnas boss spelar mindre roll...), eller helst av allt vara företagschef på mitt eget privata terapicenter ;) Men hur det blir med det får det får framtiden utvisa!

Nä, nog om mig, nu vill jag veta vilka ni är, och om ni känner igen er själva! 



One year, a thousand changes

Fredag och middagstid. En vanlig vecka skulle det vara helg och pluggfrihet, men inte en helg som denna! Gänget ska ut och skaka rumpenstump i kväll, och jag tycker egentligen att det känns rätt skönt att ha en anledning att stanna hemma. Rumpskakandet (eller egentligen inte, då jag föredrar att stå så stilla som möjligt) får vänta till i morgon då jag och Marie ska bjuda våra öron på en belöning i form av Krunegård, Hello Saferide och resten av Popupgänget! och det känns tiptop att festandet kommer att bestå av bra musik, (mer åt) sofistikerat drickande, det känns så otroligt uttjatat med en-fest-som-alla-andra. Åter till i dag. Emma kommer snart hit, vi ska en sväng på Ica och inhandla ingredienser till marängswiss eller något åt det hållet (betydligt godare än alkohol, by the way!). Därefter blir det lite lagom med plugg och en drös av idolframföranden av schlagerlåtar! Kanske kommer Christine hit också! However, jag tror det blir grymt!

Förövrigt så snöar det i dag (-nehe?!?!). Och jag tänkte bara påpeka att det var precis ett år sedan förra årets första snö föll. I alla fall om man räknar fredagar. Och även om det var helt otroligt med första snön när man var liten, så tror jag att förra årets första snö var den bästa i mitt liv! Den här kvällen hade jag varit ute och dansat på Corona, utklädd till  (förjävligt ful) pumpa(!!!), och allmänt haft en förjäääääääääääävla rolig kväll! Och kvällen blev inte sämre av att vid tvåsnåret på natten komma ut till en vitklädd värld! Jag har typ aldrig blivit så överraskad! Vi hade snöbollskrig med massa okänt folk och var allmänt urspårade! Och jag har aldrig varit så snömulad och blööööt! Helt underbart!!!

Nä, nu måste jag traggla lite forskning innan Emma dyker upp! Hoppas att ni får det kul i kväll!





Ett år sedan. Time flies!

No need for words!

Jag vill sjunga jag vill dansa jag vill... jag vet inte! Jag vet inte vad jag ska göra av mig själv!!!!!!!!



... Bara att dra på högst volym och njuuuuuuta!!!


Det kostar att ligga på topp

Klockan är bara 20.30, men vet ni vad jag tänker göra nu? Jo sova (den var ju ändå ingen som var häftig nog att våga planka på Bettan!). Det här med att vara smart tar på krafterna. Min kropp är slutkörd och min hjärna smäckfylld! Dock är jag lite besviken på att jag inte tagit tillvara på kvällen och lärt mig rabbla etiska regler och indikatorer på hög evidens som ett flytande vatten. Men, det kompenserar jag med att ställa väckaren på 05.30 och plugga när min skalle faktiskt tar in någonting (och inte endast stirrar in i väggen som ett annat frigolitfyllt kolli).

Godnatt!

Om att leva farligt på gamla dar

Vet ni vad jag jag har lust att göra? Jo, jag är så grymt sugen på att vara upprorisk tonåring igen, och smita in på Magnus Betnérs sena föreställning i kväll!

Kan vi inte göra det? Kan vi inte göra det? Kan vi inte göra det?
Snääääääääääääääääääääääääääääälla...................................



Om det inte funkar eller vi blir ertappade så kan vi alltid köpa en kopp varm choklad och snacka lite skit istället. Det är jag också sugen på.

Utmanad!

Vips så har man blivit utmanad också, av Ida. Och jag måste säga att jag tycker att den här typen av utmaningar är betydligt mycket roligare än de då Facebook då man ska slåss mot pirater eller ninjor eller gud vet vad.


Reglerna är följande:
  • Länka den som utmanat dig och sätt in dessa regler på din blogg.
  • Berätta 7 saker om dig själv, både alldagliga och knäppa.
  • Utmana 7 st i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till dem.


1. Jag har en ganska extrem telefonfobi som jag har dragits med så länge jag kan minnas.
2. Jag har brutit handleden en gång, efter att jag och en kompis fick för oss att vi skulle bygga hopp och trixa i dessa tillsammans med snowboardgymnasiet. De fyra veckorna med gips var de längsta veckorna i mitt liv, men skadan hindrade inte mig och min gipsade arm från att springa upp och ner i backen för att titta på de som fick åka.
3. Jag kan prata rövarspråket flytande.
4. Jag är en tidspessimist som alltid är för tidig till allting och som tycker att det ligger jävligt mycket i uttrycket "att inte vara i tid är att stjäla någon annans tid".
5. Som barn har jag har vid flera tillfällen försökt döda min lillasyster, bland annat genom att tvinga i henne indianpärlor, skjutsa henne på en datastol med full fart in i en bänkskiva samt släppa ut henne genom bakdörren så att hon faller huvudstupa ner i den flera meter djupa gräva-runt-huset-kanalen.
6. Jag tycker att otrohet är något av det värsta som finns och har ingen som helst respekt för personer som inte kan vara trogna.
7. En av mina favoritlekar som liten var att sprida ut frukosttillbehören på olika ställen i huset. för att sedan låta mina föräldar leka hitta frukosten runt 06-snåret. Att de inte gjorde en return to sender är styrkebevis!


Nu utmanar jag Emma Lu, Lisa N, syrran, syrrans kompis Linnea, Magnus Betnér, Lasse W samt Mc Dreamy att 1)Skaffa en blogg och 2) anta utmaningen ovan!



Nu sängen! Kyss!


Addicted to blogg.se

Man vet att man läser för många bloggar då man...

... Försöker logga in på sin egen blogg och bara möts av "fel kombination av användarnamn och lösenord", prövar sju gånger till och möts av samma ruta, funderar på vem fan som hackat sig in och bytt ut ens lösenord... bara för att sedan inse att man bytt ut @hotmail.com mot @blogg.se

... Försöker nå Sveriges nyhetsportal genom url'n aftonbladet.blogg.se



ERKÄNN, ni har också varit där!

                                            (Eller?)


Too cool for school

...Or not!

Jag har en känsla av att jag inte är speciellt spännande den här veckan! Mitt liv består av tentaplugg och en uns av mat- och sovklocka, men det är it. Nu sitter jag på skolan och försöker bli lite klokare, och det går åt rätt håll! Nu har jag i princip full koll på kvantitativ forskning, och tänkte börja lägga fokus på de kvalitativa delarna som är snäppet mer komplicerade. Emma har just dragit och bibblan är i princip tom, lugnt och tyst alltså.

Nu unnar jag mig lite nätsurfande och naturgodis. När jag kommer hem ska jag klicka hem en snygg tröja från en nätshop. Jag förtjänar lite belöning! Imorgon röstar jag för belöning à la Olles och AIK! Vad säger ni?

Nedräkning

12 dagar kvar till avresa!
SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT SJUKT
SJUKT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu ska jag vaccinera mig! Hejdå!


Enkelspårig

Klockan har passerat 22 och jag har äntligen landat hemma efter en slitig dag. Morgondagen kommer att bli än slitigare med plugg från 09 till 22. Innan dess ska jag hinna på infektion och ta sista hepatitsprutan samt vaccin mot hjärnhinneinflammation (jag vill inte tänka på hur många laxar jag har bränt på vaccination...). Det roligaste är att jag tycker att tentapluggandet är skitkul! Och nu tror ni att jag skojar, men det gör jag inte. Det är ändå himla kul att lära sig massor av användbarheter. Och behövligt, om man tänker komma någonstans i arbetslivet, klättra på den omtalade karriärstegen. Haha. Jag kommer aldrig glömma hur mamma skrattade åt mig när jag efter en veckas jobb på psyket sa att "Jo, det är kul, men jag tycker inte om att vara på längst ner på botten, jag trivs inte med att vara sämst!"

Nu ska jag hoppa i säng med ett bokkapitel som jag fick nys om efter en googlesökning. Hehö. Jag är övertrött.

Good times 2

Vi vill prova hypotesen

Det gäller alltid att: Om något är en svan så är den svart (dvs "alla svanar är svarta")

Vi söker upp ett djur och fastställer att det är en svan (utan att bry oss om dess färg). Av hypotesen följer konsekvensen logiskt att eftersom djuret är en svan måste det vara svart. Om nu djuret inte är svart (vi hittar en vit svan) är alltså hypotesen felaktig. Däremot kan vi inte säga att hypotesen garanterat är korrekt om vi hittar en svart svan.[3]




Hej jag heter Elin och jag gör allt för att slippa göra det jag ska göra.


Happy times



http://sv.wikipedia.org/wiki/Standardavvikelse

Är det bara jag, eller fattar ni också ingenting?!


Jag och Emma har just konstaterat att vi blir på skolan till stängning klockan 22. Back to business.


Himmel, jord, och ambivalensen mittemellan

Tisdag och snart november. Mätaren visar för första gången sedan förra vintern på minusgrader. Halleluja, nu börjas det. Fast bara i två veckor, ganska precis, för om precis två veckor så är jag typ i Etiopien eller något. Om några timmar så landar jag i Uganda. Sweet thought. Fast tills dess måste jag försöka hålla mig på jorden (märk: dubbel betydelse!). Fast verkligheten är inte fy skam den heller. Klockan har just passerat 08 och jag har hunnit plugga en dryg timme, lagat mat inför dagen samt gjort allt såntdär som jag gör på morgonen. 

På förmiddagen ska vi ha professionella samtal, och i dag ska vi dessutom spela in oss själva på band! Huvvaligen. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte var en uns nervös! Fast mest av allt är jag förväntansfull! Jag stormtrivs verkligen med att utöva samtal och det är absolut någonting jag vill ägna mig åt i framtiden! Jag längtar verkligen varje dag tills jag får börja mitt arbetsliv och ägna mig åt någonting som jag verkligen tycker är intressant! Men, som sagt, man måste väl kanske försöka hålla sig på jorden också. Jag tänker hålla mig på jorden genom att spendera eftermiddagen och kvällen med att nöta in diverse forskningsstrategier och annat (mer eller mindre, mindre, mindre) intressant. För minut som går, och varje forskningsstrategi jag lär in, så tar jag ju faktiskt ett kliv mot framtiden.   




This world has lost it's glory, let's start a brand new story

Tentaplugg dag 1 avklarad. Efter att ha lämnat skolan vid 18 bara för att känna mig som en idiot har jag nu gjort en 180 och gått från klarhet till klarhet. Vid 19-snåret lockade sängen mer än någonsin men jag lyckades tvinga min själv till det näst bästa alternativet - pluggoas med ljus, rökelse, te och husman med kalles randiga med ägg. Kunskap har gått in genom ena örat (eller egentligen ögat), och jag tror faktiskt att det mesta har stannat innanför hammaren, snäckan, städskrubben eller allt vad det nu heter istället för att passera nästa städskrubb änd så ån. Och vet ni, jag hade glömt hur kul det faktiskt är med ny kunskap! Bra insikt!

Nu ska jag hoppa i säng så att jag orkar med morgondagen. Jag blev plötsligt pluggmotiverad och fick en idé om att stiga upp 06 i morgon för att hinna med 1,5 timmas plugg innan skolan, då min inlärningsförmåga är i sitt esse på morgonen. Fast innan dess ska jag vakna om några timmar för tablettmotkoleraintag. Och för att jag (säkert!) kommer drömma mardrömmar efter andra malariatablettintaget. Och förstås också på grund av diverse toabehov efter x antal koppar te, jag menar den som sa att te torkar ut måste ju ha missat något?!


Godmorning sunshine

Fortsatt grått, grått, grått.

Jag har varit ute och slagits med min cykel som envisas med att pysa ut all luft som jag krigat in i de jävla däcken! Kanske är det en pik om att undertecknad (och cykeln) skulle må bättre med några kilon mindre. På den fronten kan jag kontra med att undertecknad kommer att leva på gamla bönor i sex veckor och således förhoppningsvis kommer att bli lite lättare. Undertecknad kommer således troligen också att släppa luft okontrollerat, fast det var nog mer än vad ni ville veta. Anyway. Slaget cykeln vs Elin resulterade i att det nu inte enbart är cykeln som är lack. Så är också jag!

I dag åker vinterjackan på. Utsikten från vardagsrummet skriker kyla och jag kommer troligen bli kvar på skolan ett bra tag efter att solen gått ner. Förövrigt så sitter jag och förbannar mig över att jag och Emma inte bokat något grupprum att tentaplugga i - som vanligt! Jag kan ju inbilla mig att jag är förvånad? Hmpf.

Ni måste tro att jag är en jävligt negativ människa. Fast det är jag inte. Det är oftast bara lättare att vara negativ, och det är också mer inspirerande. Att vara positiv är så intetsägande. Egentligen är jag faktiskt väldigt positiv. Egentligen känns allting väldigt bra just nu. Och egentligen ser jag i hemlighet framemot ett hetsig tentavecka tillsammans med Emma my vapendragare! Det brukar alltid vara så mysigt i slutändan! Och så blir vi smarta(re) också!


Ibland gör man rätt, ibland gör man fel, lev med det

Det blev en riktig toppenkväll i går, även om den inte blev riktigt som vi tänkt oss. Då vi var lite blåögda och trodde att vi inte behövde boka biobiljetter rann de oss liksom ur händerna. Men, vadå, lika glada var vi för det, tror jag. Eller i alla fall i efterhand. Vi lagade fläskfilé med potatisklyftor, beasås, smarrig sallad och inte att förglömma vitlöksbröd som Marie fixade genom en hjälteinsats. Och tack vare(?) att vi missade bion så hann vi njuta av middagen också. Vid 22 handlade vi karra på ÅC och hyrde en Irene Huss-rulle, som jag i och för sig bara såg typ hälften av eftersom jag gömde mig under ett täckte som en annan livrädd bebis, but that's me!

Vid 01.30 snåret knallade jag hem genom ett kolsvart Ålidhem i regn och rusk och storm. Och med en läskig (ja, enligt mina mått då) film i bakskallen. Och jag kan upplysa er om att man hinner tänka en jävla massa under tio minuters promenad. Först tänkte jag att inte en jävel skulle pallra sig ut i skyfallet av fri vilja. Därefter tänke jag att alla världens psykopater troligen tänkt ut att spåren av mitt blod, mina inälvor och troligen också vätskor från de själva skulle vara bortspolade i någon oändlig brunn innan söndagssolen steg upp och någon lade märke till min frånvaro. Jag gick förbi byggarbetsplatsen på skolan de håller på att riva, och föreställde mig hur jag skulle bli ingjuten i betong, och jag drog blixsnabbt igen dörren efter mig så att portlåset skulle stänga ute alla hemskheter, bara för att sekunden efter ångra mig då jag föreställde mig hur jag istället låst in mig själv med mördaren som troligen väntat i trappuppgången och nur var redo för vår katt och råtta lek...

Anyway. Jag lever än. Nu sitter jag och uppdaterar hotmailen med jämna mellanrum i hopp om att Mårtengås ska höra av sig om Hemavan. Och så sitter jag och gruvar mig för tentaplugget som drar igång i morgon. Nu är vi på upploppet och jag tänker plugga som ett as och få ett toppresultat på tentan! Hur jag ska få ihop de kommande två veckorna har jag dock inte en aning i helvete om. Men, då är det ju trots allt bara två veckor också! Och vad spelar två veckors kaos för roll när man därefter får sex veckors semester i Uganda, följt av julafton ett fåtal timmar efter att man kommit hem, och därefter förhoppningsvis några underbara dygn med snowboardåkning, mys och partajande i soliga och snöiga (inga men!) Hemavan, omgiven av några av de bästaste vännerna man kan ha? Det här året kommer att få ett oöverträffligt slut och jag kan inte säga annat än att... I'm a lucky girl!

Diskriminering

JÄVLA FJANTHEMAVAN!

Det här med 25-årsgräns för alla boende under nyårshelgen gör mig gode irriterad!!!

It's a beautiful morning

Gomorron! Det här är en bra morgon! Klockan är strax halv nio och jag har hunnit kasta i två tvättar samt mailat en snubbe angående stuga i Hemavan över nyårs (hoppas, hoppas, hoppas!!!). Nu ska jag strax ut på en långpromenad med Emma. Tänk va underbart det är att komma sig upp såhär tidigt på helgerna, jag fullkomligt älskar nyktra helgmornar. Solen håller just på att gå över hustaken, och dagen är absolut som vackrast på morgonen. Jag är verkligen en morgonmänniska som tycker att soluppgång slår solnedgång med hästlängder. Energin av en soluppgång får det verkligen att sprattla i benen!

Det här kommer att bli en bra dag! Jag ska göra bort lite sysslor på dagen, och till kvällen blir det middag och bio med brudarna. Har jag sagt att brudarna är bäst? Om inte så gör jag det nu! Tänk va trist och tråkigt allt vore utan brudarna!

Not so freaky friday




Åh, vad jag älskar den här låten, den är så ärlig och sårbar. Jag tycker om musik som är så skör att man liksom kan skära i den. Och jag imponeras av människor som verkligen vågar blotta sin själ ochtar risken att bli sårade, sådana människor som vågar sätta ord på det alla andra tänker, men ingen har mod att uttrycka.

Jag sjöng förresten den där låten på en av mina farbröders bröllop för en massa år sedan. Jag blev påtvingad en jätteful klänning som jag verkligen hatade. Jag var en riktig pokflicka när jag var liten, och hatade klänningar i allmänhet, men den där klänningen var over the top ful! Jag tycker fortfarande att den var ful som stryk. Rosa, grön och gul i ett fult rutmönster. Min farbrors fru to be började förresten gråta också. Inte för att min klänning var så ful, alltså, utan när jag sjöng. Jag blev ledsen och trodde att det berodde på att hon tyckte att jag sjöng förskräckligt fult. Haha.

Hur som havre, jag har varit ledig i dag, vilket betyder att jag hunnit med massa jobbigheter som har legat och gnagt. Nu har jag snackat med både försäkringsbolaget och infektionskliniken och således dämpat resfebern en aning. Två veckor och två dagar kvar nu. I kväll kommer tjejerna hit för Idolhäng. Jag gillar att det har blivit ett weekly moment. Fia hit också, vilket blir förjävla kul! Det är mer än uselt att vi knappt har setts trots att hon flyttat hit, och trots att vi typ är grannar, nästan! No to self: Make a different på den fronten.

Nä, hörni, nu ska jag luta mig tillbaka i soffan och invänta mitt favoritprogram som börjar om en knapp timme - Postkodmiljonären. Jag har alltid varit en frågespelsnörd. Men jag kommer att mobba alla tillbaka när jag är förjävla allmänbildad! Wait for it!

Till Er tjänst!

Det ramlade in ett önskemål om recept på bakverken som jag snörde ihop inför Kickans kalas (Grattis, igen!), och Er önskan är min lag? ;) Här kommer recepten i alla fall:


 

Kladdkaka med marshmallows och Mariannefluff


Kladdkakan:

4 msk kakao

1,5 dl vetemjöl

3 dl socker

2 ägg

En nypa salt

100 g smält smör

En stor näve minimarshmallows


Marianne-fluff:

3 dl vispgrädde

1 påse mariannekarameller



Gör så här:

1. Rör ihop alla ingredienser till kladdkakan och grädda i 150 grader i 35 minuter.

2. Ta ur Mariannekaramellerna, lägg i en påse och linda in i en handduk och krossa dem, till exempel med en kavel.

3. När all Marianne är krossad i små bitar häll i grädden i en kastrull och värm upp till strax innan den börjar koka, den får inte koka! Häll i Mariannekrosset och rör tills det smält helt.

4. Ställ in gräddblandningen i kylen i minst 6 timmar, eller gärna över natten och vispa sedan upp grädden till ett fluff.


KLART! Servera kladdkakan med Mariannefluffet och toppa gärna med några marshmallows




Ett snyggt sätt att servera kakan på, om du vet hur många du tänker bjuda.




Chokladtryfflar
(ca 15 st)

Chokladkräm:
200g mörk blockchoklad
25g smör
1/5 dl grädde

Utsida:
100g valfri blockchoklad
50g valfri (annan) blockchoklad

Gör såhär:
1.
Hetta upp grädde och smör över vattenbad. När smöret smält tillsätt blockchokladen. Rör ihop ingredienserna tills chokladen smält och smeten är slät.
2. Alternativ a: Låt smeten stå i kylskåp i åtta timmar, eller gärna över natten. Forma, efter dessa åtta timmar, smeten till lagom stora bollar.
Alternativ b: Häll smeten i formar, exempelvis iskubsformar av mjukplast. Låt stå i kylskåp i åtta timmar, eller gärna över natten.
3. Smält 100g blockchoklad över vattenbad. Bränn inte chokladen så att den "torkar"! Händer detta är chokladen förstörd och du måste smälta ny.
4. Använd tandpetare och doppa tryfflarna i chokladen. Låt stelna.
5. Smält 50g blockchoklad, i en annan färg. Ta lite choklad i en sked och kasta försiktigt över bollarna.
6. Doppa en tandpetare i chokladen och täck över hålen i tryfflarna.

KLART! 






Presenttips: Köp papper och klistermärken och slå in tryfflarna. Använd olika papper för olika tryfflar. Lägg tryfflarna i en ask och vips har du en finfin present! Supergott och personligare än en köpt chokladask! Tryfflarna kan enkelt fyllas med exempelvis cognac eller likör, tillsätt då detta i smeten tills du tycker att det smakar lagom mycket. Jag gjorde tryffelaskar  som påskpresent till familjen, farmor&farfar och mormor&morfar - det var ett dygnsverk, men jag kan lova att det var grymt uppskattat!


Sådärja! Hoppas att ni är nöjda nu! Hör av er om ni undrar något, eller om jag förklarat för dåligt!


Ska jag se det som ett hot?

Kommer ni ihåg att Ida påpekade att jag aldrig kommer att lämna det här kollektivet, då det inte finns en chans i helvete att jag kommer hitta en livspartner? Jag tror att den tanken skrämmer henne lite. Eller mycket. Jag tror att hon har börjat fundera på hur hon ska lyckas göra sig av med mig. I dag sa hon att hon hoppas att någon slaktar mig och hänger mig som en päls runt halsen.

Nu frågar jag er; Hur ska jag tolka detta? Vågar jag gå till sängs i kväll? Bör jag leja en livvakt?


Två år senare

Det här är inte min första blogg, om någon nu skulle ha missat det. Inte min andra heller, för den delen, utan snarare den femte eller någon i den stilen. Egentligen skulle man ju bara kunna radera alla inlägg när man blir less, och börja om på nytt igen, men jag tycker att det kan vara lite kul att kunna gå tillbaka och läsa vad man skrev (och kände) back in the days. Att trycka på deleteknappen skulle kännas som att radera sitt liv. Typ. Hur som, ikväll bjuder jag på delar av inlägg som jag skrev under slutet av 2006 och början av 2007, samt några kommentarer till dessa.


2006. Jobbat och slitit på Frasses i kväll. Jag älskar verkligen mitt jobb. Jag hade dock hoppats att sötkillen skulle komma in och köpa ytterligare en Hjärtegott i kväll, vilket inte hände. Han är lite av mitt ögongodis. Och verkligen min typ. Och för gammal. Men jag ska trots allt jobba natt hela helgen (vilket faktiskt känns lättande då jag annars hade behövs fundera på vad jag har lust att göra), och chansen att han kommer in är rätt stor. Måste börja spåna på raggningsrepliker. Höhö.

2008. Haha. Slutet på den där, långa, historien är för galet för att jag ska skriva det här. Kort och koncist kan jag säga att det "problemet" löste sig. Jag längtar fortfarande efter att få berätta för Linnea om allting, men hon flyttade till Spanien just innan allt drama, fann kärleken och gick upp i rök.



2006. Läget just nu;
Jag är festsugen. Alla är äckligt tråkiga. Jag är less. Alla har pojk-/flickvän och ingen lust att gå ut. Resterande är 20+ och alltså strukna från gå-ut-med-listan. Jag hatar att vara 19 år. Jag hatar att vara 19 år. Jag hatar att vara 19 år. Positiva noteringar; Just nu kan det bara bli bättre!

2008. Livet blev inte mer spännande när jag fyllde 20. Inte 21 heller för den delen. Men jag tror stenhårt på 22?!



2007. Jag hatar optikerjäveln. I två veckor ska jag alltså droppa något anti-allergi-tjafs i ögonen. I mitt inre ger jag optikerjävlatanten en käftsmäll och vrålar "Hur jävla outbildad är du egentligen ditt förbannade fan, jag har aldrig varit allergisk mot någonting i hela mitt liv! Det är ingen jävla allergi!" Sa såklart ingenting. Jag är en tyst mus. I alla fall hos optikern. Dessutom kommer det säkert att vara jävla allergi, bara för att jag är så förbannad just nu. Tack gud för alla svordomar.

2008. Precis som jag visste redan då så var det ingen allergi. Det var ett virus. Ett jävla virus som fortfarande finns kvar. Något annat som också finns kvar är optikerjäveln. Hon är fortfarande en optikerjävel.



2007. Jag vill ha utanför-Balzac-snubben. Som förövrigt tog en fika på Waynes i lördags. Han tittade på mig som att han kände igen mig. Som att han tänkte göra en såndär gullig men-hej-där-nick med huvudet. Jag låtsades som att jag inte kände igen honom. Ibland är jag så jävla dum. Jag kommer självförvållat att dö ensam.

2008. Klok slutsats. Den kommer troligen att införlivas. För övrigt så är den där killen fortfarande jävligt nice. Och han pluggar i Umeå. Aldrig pratat med honom igen, dock.



2007. Tänkte bjuda på lite hemma-hos-mig-bilder, nu när lägenheten faktiskt är städad. får väl återkomma med efter-bilder på lördag. Då är det bara att plocka fram städgrejorna igen (och troligen förbanna sig själv för att man hade hemmafest)! Det glatta livet har sina mindre häftiga stunder.

image33

image34

image36

image39

2008. Jag saknar min gamla lägenhet som attan! Och min dubbelsäng! Och jag saknar faktiskt Skellefteå en hel massa också! Åh, den där lägenheten var så himla liten och mysig och bäst. Usch vad jag är avis på min syster som var klok nog att ta över den! En mysig liten etta kommer jag nog
aldrig bo i igen. Lite trist är det.


Slutsats: Även om livet är rätt annorlunda nu, så är det sig fortfarande väldigt likt.


Drömmarna och muren

Bra dag! Föreläsningen som skulle sluta 15 slutade strax efter 12, vilket är jävla gillat! Att få spendera lite tid med mamma var guld värt, och jag blev dessutom bjuden på indisk mat vilket är det gooodaste som finns! Och Kickis födelsedagsfika var riktigt trevligt!

Här får ni en bild på mamsen och på mitt bak till Kickans kalas








Nu ska jag strax hoppa i säng. Jag är dödstrött och skulle göra vad som helst för att slippa stiga upp i morgon! I kväll har det snackats för fullt om Hemavan på nyår(s), så nu undrar jag vem som har lust att hyra ut en stuga (typ 8-10 bäddar eller eventuellt mindre) under årets sista dagar?

It's gettin' hectic!

Hej å hå å alla bollar i luften på en gång. I dag är det mycket som ska hinnas med! Tänkte hinna promma till skolan, därefter är det föreläsning till 15. Klockan 16 ska jag vara nere på Folkets hus och träffa mamma så att vi kan käka middag ihop och därefter ska jag vara hos Kickan klockan 19 för födelsedagsfika (vilket betyder tvärt hem, lämna skolgrejer, hämta bakverken samt komma en kvart eller två försent). Men jag gillar hektiska dagar! Och det är betydligt lättare att kliva upp när man har fullspäckat schema och någonting (någrating) att se fram emot! Klockan är knappt sju och jag har trots allt redan hunnit avverka dusch, tillfixning och påklädning samt lagt sista handen vid baket! Och så har jag väckt Ida också, då jag känner på mig att hon ligger back på läsning och behöver ägna en morgontimma i skolböckerna. Hm, typ. Nu ska jag sleva i mig lite fil och müsli, bra bensin inför en fullspäckad dag!

Jag och Emma fixade förresten en resedagbok i går också, om ni vill hitta mig så söker ni på Elin_Pettersson, resan hittar ni lättast genom att klicka här

Stalker mum

Slår på MSN och möts av följande (min mamma vet att jag alltid har på "visa som offline"):


Lena skickat 2008-10-18 09:33:

morrn gullis e du vaken?

Lena skickat 2008-10-18 09:36:

nehej hörs sedan saknar dej mkt kram

Lena skickat 2008-10-18 13:05:

nu då???

Lena skickat 2008-10-19 12:16:

hej gumman är du vaken och är du där?

Lena skickat 2008-10-19 20:30:

hej gullis nu har jag gympat.hur haru det

Lena skickat 2008-10-20 18:50:

hej min gumma e du där??

Lena skickat 2008-10-20 18:53:

vafför vill du aldrig prata med din gamlamamma?????


Min mamma är den sötaste personen jag känner! Ingen är så söt som min mamma :) I dag och i morgon befinner hos sig i Umeå på nå jobbgrejs, så i morgon får jag träffa henne över en middag. Det ser jag verkligen fram emot!



Älskar dig mamsen! Den här bilden tog jag med mobilen, och mixtrade lite med, under vår senaste tripp till Sthlm. Mamma tyckte själv att det blev fint, tills jag frågade vad hon tyckte om djävulshornen.


Jag skulle ha byggt min mur mycket högre, mycket längre, mycket mer

Sådärja! Nu var allra sista punkten runt grupparbetet avklarad i form av seminarium och opposition. Skönt! Och ingen särskilt svidande kritik fick vi, i slutändan så tror jag faktiskt att det var lärarna som fick mest kritik vilket var gode välförtjänt! En annan punkt på pluslistan är att jag har överlevt en natt med Lariam i kroppen! Ännu inga mardrömmar! Men man kanske inte ska jubla innan man är över ån, ni vet. Men ändå!

Resten av dagen ska ägnas åt att baka inför Kickans kalas, städa samt hänga med Emma och se Packat och Klart som i dag visar från Uganda! En slendid eftermiddag/kväll, om jag får säga det själv! Och i helgen skulle det förövrigt bli nykert, men tack(?) vare Madde så blir det kanske inte så. Jag menar vem kan motstå ett erbjudande som innehåller "sjunga en jävla massa sing star"? Inte jag, tyvärr.

Nä, bäst att röra på rumpenstumpen om det ska bli något gjort!



Haha. Jag tror att det stormade i Umeå i natt.



Vi firar med en basgruppsfika. Supergänget, helt klart! Jag vill fan aldrig byta basgrupp!

Men så nära får ingen gå

Men ibland så är jag fast
Kan du känna likadant?
Att allt man gör är bara plast
och faktiskt föga intressant

Och ibland är allting kaos
och jag blir mörkrädd mitt på dan
Ibland behöver jag en paus
och är du hyfsat likadan
kan vi gå vilse genom stan


Luca Dahlin

Nu har jag hälsat på Mathilda, JP och lille Luca. Han är så söt pojken, ni anar inte! Och känslan av att hålla honom i famnen är obeskrivbar! Och man kan ju inte annat än bli lite avundsjuk och önska att man hade en egen liten knodd ;) Jag köpte en bebistidning och lite godis åt familjen, och jag kunde inte låta bli att låtsas för mig själv att det var min tidning, att jag var gravid och behövde läsa på lite. Men, den tiden kommer väl (om sisådär 20 år)...

Här har ni i alla fall bilder på det lilla miraklet

 





Lägg märke till att lille Luca (som hela sitt liv legat utan sol i mammas mage) är way brunare än vad jag är. Hehö.

Oj vad jag ser fram emot att spendera massor av tid med det lilla knyttet! Och jag ser fram emot att få lära mig massor, massor mer om små barn. Men gladast av allt är jag över att två av mina vänner äntligen fått det barn de längtat så mycket efter, och att jag får dela deras lycka med dem!

Here it comes

Sådärja! Nu är första Malariatabletten svald och jag är jävligt nervös. Det enda jag har hört om de här tabletterna är skit. Maries skräckhistorier om galna mardrömmar har verkligen etsat sig fast! Huvva. Jag kommer troligen att drömma mysigheter i natt alltså! Någon frivillig som vill ligga nära och hålla om mig när jag får ett utbrott? Sedan ska jag säkert se syner också. Och kräkas som en gris. Och ha allmänt kasst balanssinne så att jag ska cykla om kull sjuttioelva gånger på vägen till skolan. Så have mercy när jag är orolig, förvirrad, rastlös och deprimerad.

Tre veckor kvar.

If I ever see heaven again

Alltså jag är egentligen ganksa för det här med övervakning och identitetskoller och grejer. Ni vet, man man ingenting att dölja så...Men alltså, nu spårar det väl ändå?



Den här måndagen känns som en relativt bra måndag! I eftermiddag ska jag och Tina på BB och besöka Mathilda, Paul och lillbebben! Jag längtar mig galen! Men faktum är att jag måste lägga av med det här bölandet som dyker upp så fort jag tänker på lillknodden! Jag tycker att det är lite skrämmande att se hur mycket modersinstinkten har växt de senaste året/åren! Jag börjar halvböla varje gång jag ser en gravid kvinna! Halleluja! 
Jag har lovat att baka lite till Kickans kalas på onsdag också, så det ska jag dona med också, måste börja lite smått i dag! Jag blir så glad när det finns någonting att baka till, eftersom jag inte är typen som bakar massa till mig själv och sedan sitter i soffan och glufsar! Så jag är glad att jag kan baka åt andra nu, troligen blir det en kladdkakagrej och tryfflar... men vi får se!

Nä dags att ta sig lite frukost och få någonting vettigt gjort!

Vinter väger orden, ett är tusen kilo eller mer

Sommar när du vaknar, vinden i ditt hjärta är så lugn,
världen är öppen och jag får rum.
Höst i dina ögon, våta faller löven där du går.
Droppen av regn är en tår.



Repeating yesterday





Sista bilderna från gårdagen. Jag och Josse var gode nöjda efter att ha fixat svarttaxin, åkt runt halva stan samt beställt mat. Haha, fy fan.

Hjälpas

Kollar in Linneas blogg och chockas över att hon valt exakt samma rubrik som jag på morgonens första inlägg! Håller vi på att växa ihop här i ensamboendet? Förekommer det omedveten tankeöverföring?


Sunday bloody sunday

Yazmina som åkte ur idol må vara förjävla snygg, men hon har samtidigt deltagit i Lilla melodifestivalen med årtusendets allra sämsta låt! Jag skrattar mig golvad!



Förövrigt så har jag nu lämnat min studieförsäkran till CSN, så inom en snar framtid kommer jag alltså att få dryga 7700:- av dem! Det är ju en bra början på äventyrspotten som jag ska bränna i Uganda! Har jag sagt att jag längtar? 

Idiot(i)

Nafsa på min vänstra häl
För din tunga över min vad
via mitt knäveck
Och låt dina smaklökar
skapa friktion mot insidan av mitt lår
Ignorera att blomflugan
som irrar vilsen vid taklisten
intresserar mig mer
än att du kommer än närmre
blir en del av min fysik

Jag fann honom
han som såg mer
han som mötte min själ
han som rörde alla skavanker
han som smakade alla brister
men som älskade mig bara mer
Den ende som brytt sig om mitt inre

Jag lät honom gå
Jag var rädd
Jag är rädd


Kanske är det dags att bli modig?




Shake, shake, shake!

Hej på er! Vad har ni för er? Själv är jag strax på väg till kvällens fest! Kickan fyller år till veckan och styr därav upp middag och ferre! Sånt gillas! Nu ska jag bara knåpa ihop en musiktävling, efterseom det tydligen efterfrågas, och vänta in mina kombos - sedan bär det av! I kväll ska våra lurviga go bananas! Vi ses i dimman!



Ps. Hur mycket skit tror ni att jag kommer få om jag bara tar med gamla godingar som Niklas Strömstedt och jan Johansen i musiktävlingen? Jag gissar på jävligt mycket skit av tjejerna och jävligt jävligt mycket skit av killarna! Problemet är att jag bara kan sån musik........ 


Vackra ön




Love caught on camera


Blue sky morning

Lördag. Strålande väder. Klarblå himmel. Säkert lite småkyligt. Jag tänker börja den här morgonen som lördagsmornar börjas bäst, med en långprom tillsammans med Emma. Ska bli skönt med lite frisk luft, och ny energi från solen. Visst blir man glad när det är såhär vackert ute?


Kom intill mig

Kom intill mig
kom lägg dig ner
där nere, krigar bilarna
här uppe är det fred

kom intill mig, kom lägg dig ner
där nere krigar mänskorna
om varje ägodel
här uppe dansar kärleken
varsamt med publiken
två hjärtan håller takten
så pulsen blir musiken




Ett litet mirakel har fötts

Nu har han alltså anlänt, Mathildas och JP's lillprins! Jag vet inte mycket ännu, men jag vet att den lilla guldklimpen är otroligt lyckligt lottad som kommer att få en plats i världens bästa lilla familj! GRATTIS TUSEN GÅNGER OM!



Ärligt talat så måste jag erkänna att jag är lite (underdrift) nervös. Det här är en helt ny situation för mig. Ingen av mina (nära) kompisar har fått barn, och jag ärligt talat väldigt ovan med barn i allmänhet. Nu har jag ingen aning om hur jag ska bete mig. Tips någon?

AHHHHH. GRATTIS IGEN!
Nu ska jag ta mig samman och sluta böla!


Just kiddin'

Nu är det klappat och klart och det sista skeppet har seglat och ja, ni vet. Grupparbetet är äntligen inlämnat, och trots att vi har den klockrenaste gruppen ever så är det ruskeligt skönt! Det roligaste var att vi skojade till vårt annars väldigt seriösa arbete där i slutet, hihi. Vi kunde liksom inte låta bli! Åh, vad jag önskar att jag kunde se våra stenseriösa lärares miner när de läser de här sista raderna:



Reaktionerna på arbetet får vi först på tisdag, and I can't wait! Är inte skolan kul i sig så får man ta till mer drastiska metoder!

I like your moves

Förövrigt så borde alla killar klä sig som killen på den här bloggen! End of discussion!

Snaaaart...

Nu jävlar ska vi lägga allra sista handen vid vårt grupparbete! Klockan 16 ska det vara inne och därefter kan man sluta tänka på det, typ! Freedom! Bara att kasta på sig regnkappan och stövlarna, alltså. Inte så frestande, men va fan, om några timmar är det helg! Vad händer i kväll? Idoltittande hos någon frivillig?

Summer of 08





Good times


Nothing like you

Love, love, love



Jag kommer ju liksom missa allt det här med julförberedelser och julkalender och grejer, därför tar jag ut det nu istället. Det är förjävla synd om mig alltså, jag är så avis på er som slipper röra på era rumpor och som får mysa här hemma i finvädret istället?

Loneliness is better when you're not alone









Som sagt, inte den roligaste dagen i mitt liv! Och när jag äntligen handlat mig genom hela Maxi och bara hade en ynka punkt kvar på listan så visar det sig att de har bytt naturgodissort till den där nya soften, då var det nära till pillerburken. Nä, skämt åsido, men nu måste jag nu skicka ett argt brev till Maxi! Eller kanske till Liza? ;) Nu har jag i alla fall handlat en sjujävla massa solskyddskrämer! Närmare bestämt två after sun, en 50, en 30 en 15 och en 6a. Det borde väl vara en bra början i alla fall? Får fylla på resten av lagret på plats! Och så har jag hämtat ut min beställning från Asos plus kirrat lite potatisbullar... så den här dagen har trots allt blivit bättre eftersom!

Nu är jag helt slut och vill bara kasta mig i sängen. Funderar på om jag ska skippa Gordon Ramsey eller om det trots allt är ett måste? ;) Förresten, kul att ni bloggläsare blir allt fler, och att ni är helt okej bra på att kommentera! Fortsätt så och lite till!

Regen regen aus alle wegen

Jag kunde fan inte valt en sämre dag att handla! Jag är blöööööööööööt! Nä nu måste jag ta tag i potatisbullarna så at jag får äta någon gång! Min mage skriiiiker!!! Får uppdatera mer senare!

Välfärdsproblem

Nu är frågan; Fara hemifrån nu och vara där prick i tid, eller fara om 10-15 minuter och vara där samtidigt som alla andra, och på så sätt slippa sitta och vänta i en halv evighet?

Haha. Ödet hör mina tankar! Fick just ett sms av Emma;  Blir lite sen...småbar mig. Förlåt, förlåt. Jag ska skärpa mig.

Vet inte vad småbar betyder? Försov kanske? Äh, jag far nu, det är mest jag. Då är jag eventuellt en minut sen, men garanterat först ändå! Ha en bra dag!


The falling leaves of red and gold

Hej på er! I dag är det världens tråkigaste väder här i Umeå! Grått, grått, grått. En sån här dag är det tur att man börjar först klockan elva, annars hade jag nog inte stigit upp. Just nu sitter jag och skriver på en milslång handlingslista, mitt mål är att handla för minst 500:- på Maxi i eftermiddag. Jag har fått en såndär nyinflyttadrabattkupong (hej, inga gliringar om att det tog mig drygt ett år att adressändra nu va...) där jag får 100:- rabatt om jag handlar för över 500:-. Hm, det kanske inte låter så svårt... men jag är inte van att handla för så mycket pengar! För mig blir det mest snabbhandlingar på Ica ÅC för en dryg hundring, typ. Fil, flingor och ett tuggummipaket, ni vet! Kanske några godisar.
Nu sitter jag och googlar på recept att laga matlådor av för att kunna handla upp massa pengar. Potatisbullar och Flygande Jacob blir det i alla fall! Förhoppningsvis hittar jag lite solkrämer som kan få summan att skjuta i höjden (Hur fasen ska jag veta att jag är över 500 pix? Mobiltelefonminiräknaren?)
Frågan är sen hru jag ska få med mig all shopping hem... tillsammans med diverse måstesmink från H&M och en vinflarra och några cider från Grönan. Anyway....

Ungefär lika spännande som ovanstående är mitt liv just nu. Att storhandla är typ en höjdpunkt! Men skulle det inte hända något spännande inom de närmaste veckorna (hej, favvomathildas bulle ska faktiskt ut i dag, eller i alla fall snart...) så händer det ju i alla fall något den tionende november! Och med det i tanken kan jag ta med igenom 3,5 veckor av helgråa dagar! Så det så!
 


Du får inte

Du får inte knacka på min dörr

Om du inte är beredd att komma in

Du får inte göra om mitt namn

Och börja kalla mig för din

Du får inte vandra på min väg

Utan att visa mig ditt mål

Inte stjäla av min godhet

för att fylla upp ditt hål

 

Du får inte riva mina murar

Som ja omsorgsfullt har byggt

Om du inte skyddar mina drömmar

Så jag kan somna tryckt

Du får inte ha mig som en dröm

När ja vill vara din verklighet

Du får inte säga att du hoppas
Om du inte tror du vet

   

Och du får inte andas på min panna

Inte få mig falla mer

Om du inte sen kan stå för

All den oreda du ger




(Fick tips av Emma om att lyssna på låten som texten ovan kommer från, Sonja Aldén - Du får inte. Emma tyckte att den var "jag". Så rätt! Texten är helt underbar, och jag slår vad om att många av er gått i de tankarna. Inte mycket är värre än personer som visar känslor som de egentligen inte har. Usch, jag mår dåligt av bara tanken. Nästa gång jag får känslor för någon, och denna någon börjar visa känslor tillbaka... då ska jag bannemig skicka denna texten/låten till honom. Remind me!)


Monday, Tuesday, Wednesday


Ny dag, nya möjligheter! Jag ska strax iväg och lägga näst, näst sista handen vid vårt grupparbete. Typ. Gud vad jag längtar tills den här veckan är över och grupparbetet är inlämnat, därefter är det i princip bara tentaplugg och tenta kvar (innan jag drar...). I eftermiddag ska vi få lite mer info om resandet också. I övrigt tycker jag att allting är ganska tråkigt just nu, det händer inte så mycket. Jag är ledig en jävla massa men ingen annan är ledig och vill göra nåt. Ska kånka ner på grönan och bunkra upp inför helgens fest idag, så att jag blir lite peppad! Och så hoppas jag att Mathilda krystar ut bebis snart! En dag kvar nu!

Nää, nu ska jag bege mig. Som ni ser så har vi trots allt rätt kul ibland!




En himmelsk drog

Och då kommer känslan
den smygande känslan
den enda jag inte rår på
Då stänger jag själen
klämmer ihjäl den
hittar en himmelsk drog


Så kall så het

Jag har kommit på ett litet problem med att min Ugandaresa som räcker fram till den 23:e december - nämligen att jag måste börja skriva en önskelista nu. Att bara skriva pengar och diverse presentkort på den listan funkar liksom inte om man är barn till min mamma. Skulle jag göra det så skulle jag bara få massa annat som inte står på listan, och det är ju liksom ett lotteri huruvida presenterna blir bra eller inte då. Lägg där till att jag är en sådan person som aldrig skulle få för mig att säga att jag inte gillar en present. Slutsats: Jag måste börja med min önskelista nu.

Så nu undrar jag, har ni några tips (som alltså inte är pengar eller presentkort)? Vad står högst upp på era önskelistor? Jag känner mig lite lost in space.

På min önskelista står nu följande:

* Ett par hörlurar från WESC (Läste mig just till att man kan köpa till sladd så att de passar till mobilen för en ynka halv hundring. Sweet!)

* Ett par kängor liknande de på bilden här under (som inte verkar finns någonstans! Har just tittat igenom knappa tusen traderaannonser utan att ens hitta några liknande. På Ebay finns det nog, men vet inte om jag vågar handla där? Någon som har något tips på var liknande skor kan finnas? Någon som har erfarenheter från Ebayshoppande att dela med sig av? Eller någon som har något bra sökord, på svenska och engelska, som skulle funka för att leta efter dessa skor? Kängor känns sådär, engelskans boots känns ännu sämre....)

That's it, typ. Så nu förlitar jag mig på era tips. Jag behöver hjälp här!



Grattis pappa!

Vad e det för en dag
E det en vanlig dag?
nej det är ingen vanlig dag,
för det e pappsens födelsedag,
HURRA, HURRA, HURRA!



GRATTIS PAPPSEN PÅ 46-ÅRSDAGEN! Hoppas att du gillar presenten!

Tisdag

Kallt, kallt, kallt.
Fy fan. Vem har hittat på att jag ska till skolan i dag?
Bläääääääääääk.

Fast om en månad, så landar jag alldeles strax på Entebbe airport, Uganda. Just ny flyger jag nog över norra Afrika. Mmm, framtiden känns mycket mer lockande än min kommande cykeltur om 15 minuter.
Mycket mer lockande!


Ett måste i Uganda




Åh, jag kommer på mig själv med att sitta och storle framför skärmen!
Nu längtar jag efter....ääääventyr!

Förresten så berättade min mamma att min farmor som har bröstcancer hade sagt att hon är mer rädd för att jag ska till Uganda än för hennes sjukdom. Det var lite gulligt tycker jag :)

Thriller

En dag. Var dag. Vardag.



Nu fyra veckor kvar.

I'd rather be making love

No matter what I do
I never measure up for you
But you just keep that smile on your face
No matter how much I try
You're never really satisfied
Until you run away and hide

In your perfect world
Where there's no one to blame
No one can hurt your feelings
And you don't feel no pain
Everybody loves you
And nobody gets burned
As long as you are living
In your perfect world







Har jag sagt att...

...Jag skulle göra vad som helst för att få åka snowboard nu?!?! Lääängtan!!!







Nalovardo s. 07/08








Borgafjäll s. 07/08


Tjejer, ni har väl inte glömt att vi ska åka till Borgafjäll i vår?! Det kommer bli toppen!! =)


Söndagmorgon

Nu blir det prommis med Emlu runt ön, en riktig lååångis. Usch bläk är inte sugen men vet att jag borde! Om jag gör detta så får jag äta upp godisen som är kvar från i går sen! Någon morot måste man ju ha!

En obehaglig distans

Du är fri och tar allting för givet, du kan skratta åt livet
Du lever för stunden, precis som jag
Det är nudlar och lånade pengar, du har grå efterslängar
men lyckan i grunden, precis som jag
Vi är som personifierade Nittiotal
i ett virrvarr av chanser och val
Ont om rutiner, gott om dåliga vanor, gott om kitchiga planer
Jag lever för kicken, precis som du
Jag blir oinspirerad och ledsen av kraven och stressen
Jag har frihet i blicken, precis som du
Här står livet i farstun, så nära inpå
men det är nåt som gnager ändå

Som ett kliande, svidande skavsår är den tomhet som kvarstår
när du somnar om natten, precis som jag
utan mening på jakt efter ruset, genom dunket och bruset
Du lever för skratten, precis som jag
Vi är som flugor i smöret på nån annans kalas
Vi proppar i oss och vi vaknar som as
Här ligger ångest och prylar i drivor, jag unnar mig skivor
Dom hjälper mot ledan, precis som du
Jag har tid, jag har lediga dagar, där jag sitter och klagar
och längtar till fredan, precis som du
Kan du höra hur det låter i ditt vilsna skratt?
Kan du känna hur det gnager i natt?




Skrattar bäst som skrattar sist

Jag tar tillbaka det där om fotbollen, fan vilken trist kväll ni med kanal 8 måste ha haft, finns ingen värdelösare än mållös fotboll! Nä, tacka vet jag hockey!

Sedan en timme tillbaka är jag äntligen klar med mina köttbullar, nu tar jag igen mig i soffan och ska strax se Beck. Fast vem fan ska jag hålla hand med när jag är livrädd? Någon frivillig?

Österrike, februari -08

Här, serni, har ni filmen! (Finns dock diverse fel i den som ska rättas till... men det blir inte i dag!...)Om någon nu skulle vara intresserad av att se den... Kan förstås bli lite långdraget om man inte själv är snowboardfantast! Annars, se och njuuuuuut :)


En sekund en minut en timme

Pust. Jag har suttit framför datorn heeela dagen, allvarligt! Jag har suttit framför skärmen sedan jag skrev förra inlägget! Anledningen till att jag är som fastlimmad i soffan är att jag kämpat med att klippa ihop och redigera en film av alla videoklipp och bildspel vi tog i Österrike i februari! Det är inte få bilder och framför allt filmer att gå igenom kan jag lova! Och med tanke på att jag är långt ifrån något proffs på redigeringsprogrammet så tar det ju ytterligare tid... Nu, typ nio timmar senare är det dock klart! Och det blev helt okej ändå :) Men det bästa är att jag kan överraska pappsen med filmen när han fyller år den 14:e, det var hans givna nummer ett på önskelistan! Och någon gång ska man ju vara en toppdotter?! Just nu jobbar jag på att få upp filmen på youtube, det laddar och har sig, lägger upp den så fort det funkar!

Nä, alltså, nu värker min nacke som aldrig förr, och min mage vrålar (matintag idag: en filtallrik och en kexchoklad). Nu ska jag pallra mig till Ica och handla lite, tänkte göra en jävla massa hemmagjorda köttbullar så jag har något att äta framöver. Och så blir det en påse karra förstås! I kväll blir det lugnare än lugnast! Hoppas att ni får en bra lördagkväll (och att ni, till skillnad från mig, har åttan så att ni kan titta på fotbollen)! 

 


Foggy mental breakdown




11 oktober. Lördag. Fortfarande regn.


Dream, that's the thing to do

Supermysig kväll hos Isa! Nu ska jag se Shall we dance, och därefter ska jag sussa som en prinsessa!





Förresten, man vet att man har blivit för gammal då man kommer hem innan portlåset har gått på, en helgkväll! Fast det känns som att jag behöver ha en vit helg i helgen, det har trots allt varit mer eller mindre blött varje helg sen plugget började om! Nästa helg är det fest hos Kicko, helgen efter det är det är det Pop up med Marre, helgen efter det är det fest i Skellefteå med Sandra... och därefter tänker jag hänga i Uganda! Så det gäller att samla massor, massor med energi i helgen! Wish me luck!


Still got the blues

Se vi ska bortom dimhöljet
Se vi ska bortom dimhöljet
Se vi ska bortom dimhöljet över taggtråden...



Sing halleluja

Nu är det fest i Ensamboendet! SKÅL!


Nedräkning

Gissa vad jag gör om prick en månad? Okej, inte något så jätteball just då, men jag är på väg mot något jätteball. Om en månad sitter jag på Arlanda och väntar på att få gå ombord på planet som ska ta mig till Afrikas pärla, Uganda. Om en månad lämnar jag det här landet och återvänder inte förrän till julafton! Hur looovely är inte det? Huvvaligen vad ball jag och Emma ska ha! Och vad mycket vi ska hinna med!  Till att börja med ska vi bo på en organisation för ungdomar med problem, och leva ett liv likt deras. Jag ska utmana mig själv och bara leva på gamla bönor under en vecka. Därefter ska vi förstås också resa, och uppelva massor av spännande saker. Jag vill se all underbar natur, besöka något vattenfall, forsränna på Nilen, uppleva Victoria Lake, åka på Safari, stå på ekvatorn, åka linbana över Nilen... och ja, massa, massa mer! Sen får vi förstås se vad som hinns med... men en hel drös med upplevelser ska det bli i alla fall! Och resan kunde inte komma lämpligare än nu, när det är mörkt och kallt här... men högsäsong i Uganda! Nu  

Uganda har ofta kallats "Afrikas pärla" och efter ett besök i detta fantastiska land är det lätt att förstå varför. Landet har berikats med en enastående variation av allt från världens näst största insjö, tropisk regnskog, snö och glaciärtäckta bergstoppar, savannområden och ett stort antal floder och sjöar. Här finner du ett fantastiskt djurliv i flera nationalparker med flera primatarter som schimpanser och bergsgorillor, savannens alla djur och ett stort antal flodhästar och inte minst ett artrikt fågelliv. I östra delen av Uganda finner man staden Jinja där man på Nilen kan åka på forsränning av världsklass, samt ett urval av andra aktiviteter för de mer äventyrslystna.








Bulle i ugnen

Eftermiddagen har jag spenderat med Mathilda på Strömpilen. Jag kan inte fatta att en av mina allra bästa vänner har ynka 6 dagar kvar till BF, det är helt galet! Men syns, det gör det, kvinnan håller ju nästan på att sprängas! Nu kan det hända whenever! Det räcker med att bruden inte svarar på mina mess på två minuter för att jag ska vara säker på att det är skarpt läge! Jag får helt enkelt hålla tummarna dygnet runt nu mer, och hoppas att ungen kommer snart så att vi hinner umgås så mycket som möjligt innan jag drar söderut!



'



It's not unusual

Alltså tidspessimisten Elin. Nu har jag bara kvar att äta lite frulle innan jag är klar för avgång. Det är 1,5 timmar tills vi ska ses. Jag hade kunnat sova en timme till. Väääääärt.

Thousand shades of gray

Huvva va mörkt det är ute. Och jag fryser liksom bara av att titta ut. I dag vill jag verkligen bara krya ner under täcket igen! Men som de som känner mig vet, är kvällens liksom inte min tid, därav blev det inget pluggande i gårkväll och jag måste därav göra det nu. Blääääk. Men på morgonen är jag i alla fall effektiv! Nu ska jag sätta igång och leta meningsbärande enheter. Ball va? Och om två timmar ska vi koda våra intervjuer på skolan. Egentligen vill jag ringa och säga att jag har försovit mig (eller dött), men det är under min ambition. Bara att sätta igång alltså!

Såhär kul ska jag ha i dag



Det här tycker jag förresten att ni ska läsa

http://www.aftonbladet.se/debatt/article3493738.ab

Helt jävla stört, ju.

Blå hjärtans blues

Kärlek
barnlek
all lek
frihet

trohet
godhet
storhet
så het

dåtid
nutid
alltid
fri tid

med dig
för dig
i dig
i mej

falskspel
samspel
slutspel
fel

allting har ett slut
och börjar om igen


Ain't a woman alive that could take my mamas place

Satt och funderade på om jag verkligen skulle slå till och klicka hem en beställning från Asos som jag har grubblat över i en knapp vecka nu. Jag menar, det är ju kanske inte det smartaste man kan hitta på som fattig, snart Afrikaåkande, student. But still! Och vad händer? Linnea kommer inspringandes med ett handskrivet brev... till mig! Brevet var från min älskade mammis! Lite stålar, och rabattkuponger på biobiljetter! Och fort hade jag klickat på köpknappen!



Mamma skriver, bland annat...

"Köt nåt värmande i hösten. Gott te, lite fina ljus, höstblomma eller nåt sådant. Inte bara godis som tar slut direkt. Nåt lite höstvarmt så du pluggar bättre och blir lite varm i hjärtat."



Med en storslagen AIK-seger á la 5-2, en Asosbeställning på väg hem till mig och lite kärleksfulla ord från mamsen är jag varmare än vad jag kommer att vara i Afrika! Och i morgon är det helg också, även om jag inte har en susning och vad jag ska hitta på! Men ändå, liksom!

Jag vill måla hela världen

Jag hade tänkt lägga upp massa grejer här, men jag måste tyvärr dra ett streck över det - för stunden! Tydligen ska vi beställa kvällens hockeymatch och titta på den hos Kickan! Det kan jag ju bara inte missa (trots att jag skulle plugga...)! Så jag får uppdatera senare istället (trots att jag istället borde plugga)!

En bild bjuder jag på i alla fall, den får symbolisera hur kul vi hade det på föreläsningen i eftermiddag!



Smell ya later!


Mmm



Det här är på pricken vad jag vill ha, fast i heterosexuell form då!

Vägskäl





En del blickar norrut på sin karta
och en del vill vara där där det alltid  sker
Vissa singlar slant och vissa hatar
att behöva vara herre över sin tid

Ska man vara beredd på att tåget drar iväg
eller ska man vänta på
att någon visar vilken väg man ska gå
eller är det möjligen så att,
Att  tiden är inne just nu?

Nu ni



Nu jävlar!

Feedback

Olle var super! Riktigt bra vinklar på allt! Jag hade velat lyssna på honom i x-antal timmar till! Sen att de som hade mailat in frågor hade ställt världens sämsta frågor (de måste vara födda i går?) var ju lite trist men...
Jag, Sandra och Isa blev lite klokare iaf! Bland annat fick vi redan på anledningen till Isas ögonproblem, och att det är Sandra man ska ta efter om man vill vara trendig ;)

Nä, nu blir det mörkt bröd med ost och prickigkorv, samt ett sista ryck på uppgifterna som ska lämnas in i morgon! Pust, suck, stön.

Blommor och bin

Nu ska jag strax iväg och lyssna på ingen mindre än Olle Waller!
Det kan ju inte bli annat än trevligt?


Ett tidsfördriv att dö för

Iskallt & menlöst
Plasten gör dig vacker är Du glad?
En livslögn att dö för
Det är läggdags
För skämten
Det är allvar i år



Backspegel




Nå, ser ni vem det här är? Som ledtråd kan jag säga att det verkar vara en jävligt ball person i unga flickors ögon! Sandra släpade mig efter golvet för att hinna ikapp honom, och Madde skrek över halva Rex eller nåt!
Sen undrar jag, han den mörka snubben... är inte det en Idakille måntro?

Jag ska vara bussig och bjuda på två bilder till i kväll. Den första föreställer tre glada lirare som, i alla fall två av dem, tyckte att det var en jävla bra idé att dra några shottar typ fyra på natten. Den andra bilden föreställer en bild som togs på mig nära jag kasserade in några vuxenpoäng och sov istället för att shotta. Tydligen är meningen att det ska se ut som att Tompa drog hem mig efter krogen och blev ytterst besviken när jag somnade. Haha. Herregud.





Nä, nu ska jag sluta ha sjutton bollar i luften samtidigt, och istället lägga all energi på att njuta till fullo av Linneas nybakta blåbärssockerkaka! Smarr!

IQ-fiskmås





Alltså tjejer, tjejer, tjejer! Jag slutar aldrig förvånas över att ni kan vara så urbota korkade!! När jag såg de här bilderrna så tänkte jag att...nä....jag ska hålla käften...jag ska inte säga nåt...det är inte en kotte som fattar ändå! Fast alltså jag kan inte låta bli, jag kan inte låta en sån här grej bara passera (det vore fan under min  värdighet!)

Aftonbladet rapporterar i dag att Sverige har Europas mest jämställda män (enligt Discovery), samtidigt vet alla som inte är födda i morse att Sverige har en stark feministisk rörelse. Men uppenbarligen verkar det bara vara en bråkdel som tror att dessa två faktum har någon gemensam nämnare! Jävla frigolitskallar! Att killarna i undersökningen är negativt iställda till feminismen, ja det kan ju va, det som gör mig fly förbannad är att svenska tjejer är så jävla rädda för att säga att feminismen är nåt bra! Jag spyr galla på alla tjejer som gör sig dummare än de är bara för att killarna verkar nappa på det! Typiskt jävla Carolina Gynning-syndrom, där har ni en tjej som är jävligt bright men som har insett fördelarna med att spela IQ-jävla-fiskmås! Eller så kanske det är så att svenska tjejer gärna vill vara i botten av hierarkin? Svenska tjejers dröm kanske är att likt i kvinnorna Ukraina vara mindre värda än en tjugondel av en förjävla bra mjölkko?

Nä alltså, tjejer! Förjävla dålig stil att ge fingret åt en organisation som varje dag strävar för att ni ska få lika hög lön som männen! Vore jag diktator i det här landet så hade jag shippat er på en båt till Estland så att ni hade fått pröva på hur häftigt det är att bli inlåst på en bordell och få nummer två sönder******* då ni befinner er i ett land där ordet kvinnosyn inte ens finns med i ordboken! Det hade ni gillat va?

Och dem som tänkte tillägga att det finns många extremfeminister som gör helt galna saker så vill jag bara säga följande;
Det finns militanta veganer som spränger scanbilar i luften - Jag hatar inte dem som inte äter kött för det.
Det finns djurrättsaktivister som släpper ut minkar att dö vind för våg - Jag hatar inte dem som är för djurens rättigheter.
Det finns miljörättsaktivister som tar till knytnävarna när de jobbar i motvind - Jag hatar inte dem som jobbar för miljöns bästa.
Det finns människor på Pridefestivalen som blottar sig och skriker skällsord - Jag hatar inte HBT-personer.
Det finns människor med annat etniskt ursprung som begår brott - Men inte fan är jag rasist för det!

Nä, alltså, applåder och åter applåder till feminismen! Keep up the good work! Och grattis till oss svenska kvinnor som är lyckliga nog att leva i det land som har Europas mest jämställda män! Det ska vi vara stolta och tacksamma över!

Hatecsn.com

Jiiisus va trevligt jag har haft i kväll! Jag har käkat gott, och så har jag skrålat mig genom allsång med Umeå dragspelsorkester! Det var grymt! Gud vad jag önskar att jag också får bli en glad och hurtig pensionär! Sviiinmysigt! Och farmors värden och grejor var bra, vilket förstås är guld!

Möttes dock av ett brev från CSN när jag kom hem. Jag hatar CSN! Klampade in på studentexpen förra veckan och frågade varför jag inte får några studiebidragsstålar, expkvinnan var urgullig och slängde iväg ett fax till CSN där hon skrev att jag inte får några pengar... och vad svarar CSN med? Jo med att skicka blanketter så att jag kan söka lån!! JAG VILL INTE HA NÅT JÄVLA LÅN, jag vill ha bidraget! Försökte ringa och lämna studieförsäkran igen, men det är redan gjort enligt deras talsvar! Fuck, fuck, fuck! Imorrn ska jag ringa och ge dem på moppo! Nu är jag less!!

Bla, bla, bla... nu ska jag...vet inte.


_________________________________________

UPDATE:
Jag måste tydligen ta tillbaka det där om CSN, hehe...
Det är inte lätt när det är svårt.

En skuldra i blåsten

Jag känner mig riktigt duktig just nu. Nu har jag kopierat massa litteratur och tagit tag i uppgifterna som ska vara klara innan torsdag. Och det går framåt (även om det luktar skit om det jag skrivit då uppgifterna är så usla).

Nu ska jag strax iväg på Björken och äta middag med farmor och farfar. Farmor har bröstcancer som hon har fått behandlad i drygt ett år, i dag har hon haft möte med farbror doktorn. Nu håller jag tummarna för att allt går åt rätt håll, om inte annat så är jag glad att jag kan få träffa henne och stötta henne.

Ta hand om varandra, det är en hård värld.

Dear brain

Du får mig
Du får mig
Jag ger mig

Get your act together

1 månad och 4 dagar kvar.
UGANDA, UGANDA, UGANDA.


You say you're so tired, you're never satisfied
But I can't seem to make you understand
I see your point of view, but life's been to good to you
Just stand up and face things like a man

You better get your act together
If you ever wanna take it on the road
You can't sit around
Or the bad times are gonna get to you
And you're never gonna see it through

I know, that things don't seem so good right now
But you gotta move along some how
Try to do the best you can
Sure nuff, thins will slowly turnaround
You won't always be so down
I know that it's true

It won't always be such stormy weather
It may be a cliche but the sun is gonna shine
So you can't sit around
Or the bad times are gonna get to you
And you're never gonna see it through


Artikelserie



Den här artikelserien på/i Aftonbladet borde alla följa!



Fy fasen alltså. Det är helt sjukt att personer som begår sexualbrott inte får vård! Vad hjälper det att spärra in dem i några år bara för att sedan släppa ut dem på gatan igen? På vilket sätt blir situationen bättre? Det är jävligt orättvist mot samhället, och det är till och med orättvist mot förövarna själva!

Så nära som din hand kan nå, du nuddar mig och vill mig väl

Take a while
And take a breath
Let yourself down slow

Gather up your memories
Hold on to what you know
Everythings been moving way to fast
You thought that you found something that would last
And it passed

So if you find
That in your mind
Your putting up your guard

Trust me when
I say its not
Supposed to be this hard


There you were, standing against the wall, looking cool

Sådär, ja! Nu har jag och Emlu suttit och spanat på diverse peeps i fyra jävla timmar, spännade men en aning segt också. Tanken var att vi skulle studera skillnaden mellan kvinnor och mäns kroppsspråk, och det var en himla skillnad vill jag lova! Tjejerna gestikulerade, myste ihop sig och pillade frenetiskt med nallarna, medan killarna var himla relaxade och laid-back. Vi drog slutsatsen att det beror på att tjejer går och fikar för att skvallra utav bara rackarn, medan killarna bara är där för att fylla på magen med lite snabbkrubb i form av tacobuffé. Generellt sätt alltså. Anyway, vi kände oss sjujävla oetiska där vi satt och skrev ner hur folk betedde sig, men då var det ju en väldigt ifrågasatt forskningsmetod som vi arbetade med också. Så ja, om just du var på Starz i dag så finns det en risk att ditt beteende är sparat i ett worddokument på min dator.





 

Nämen, nämen... nu ska jag hoppa i nå kläder och fixa mig lite inför i kväll så jag är klar när Marie, Jon och Jons kompis dyker för lite drickande innan förfesten! Jag har en känsla av att jag inte skulle känna mig så bekväm endast iförd... nagellack! Hoppas ni får kul i kväll! Jag ska supa skallen och dansa rumpan av mig, typ.

It's too bad, but that's me

Det är kallt och grått ute. Som fan. Tog en morgonwalk i duggregnet tidigare, och nu kan jag inte återfå värmen. Har krupit ner i två filtar i soffan, men två filtar kryper jag ner i när jag inte fryser...så det funkar liksom inte nu.
Det här ska bli en ball dag
, har jag tänkt. Jag och Emma ska strax ner på stan och göra en deltagande obeservation - meaning - vi ska sitta på ett café och spana på hur folk beter sig. I tre timmar, cirkus. Kan ju bli jävla spännande ändå.
Ikväll blir det inflyttningspartaj hos Josefinfinfin, i och för sig inte första festen i den läggan, but still. Tror det blir bra. Förra helgen var min plan att inte bli för full, och det blev faktiskt full pott på den! I kväll var min tanke att jag skulle upprätthålla förra veckans uppdrag samt inte gnälla över att måsta gå på Corona, dock kommer jag slippa den eftersom flera av brudarna tänker dra på Rex. Yippiekayey säger jag och dagdrömmer om vilken bra kväll det ska bli!

Äh, vet inte vart jag ville komma med det här, är väl bara allmänt uttråkad.

Här uppe är det fred

kom intill mig, kom lägg dig ner
där nere krigar mänskorna
om varje ägodel
här uppe dansar kärleken
varsamt med publiken
två hjärtan håller takten
så pulsen blir musiken

och kanske är det våren
kanske är det natten
som inte fått än vad han vill ha
eller kanske dina läppar
kanske hela kroppen

kom intill mig


Too cool for school?

Nä, kanske inte, men lite vuxet skolk var allt vad jag och Emma ägnade oss åt i dag. Efter fyrtiofem minuter på en halvkass föreläsning så var vi mer än less. Eller Emma var i alla fall less. Och i att vara en förträfflig vän ingår förstås att hänga med på stan när ens vapendragare har sprattel i benen och är i desperat behov av en vinterjacka? Vi säger så. Det blev en himla härlig förmiddag i alla fall, som slutade med helt underbar indisk buffé! Och vi ryckte dessutom upp oss och kämpade oss igenom eftermiddagsföreläsningen, även om det bara höll en gnutta högre klass än den vi sket i.





Mitt i vårt springande på stan sprang jag också på vääärldens läckraste brillor! Väääärldens! Har suktat efter liknande brillor i över ett år, och äntligen hittat de perfekta! Och det är riktiga brillor som man kan sätta glas i! Nu är frågan om jag har råd att lägga typ 5000 spänn på ett par nya glasögon? Som dessutom kommer göra mig ful i minst 80% av världens ögon? Hmm, vad säger ni?



Här är de. Brillorna! Fast "mina" är svarta.

Nä, nu ska jag pudra nästan lite och skynda mig iväg till Kickan! Bruden bjuder tydligen på vin innan det är dags för Olles och hockeyn! Det är bra skit!

Ensamboendet 1 år

I dag firar vi ett år tillsammans! Ett helt år! Det är inte så illa pinkat ändå! Och vi har faktiskt gjort det utan att ha ihjäl varann! Jag tycker det är något att vara stolt över! Och för att fira jubileumet så överraskade jag tjejerna med kladdkaka, cider och dryga två kilo godis, och så bjöd vi förstås in lite goa vänner. Mycket lyckat! Nu är det bara att börja se fram emot tvåårsdagen, eftersom jag aldrig kommer att hitta en kille så att jag tar mig här ifrån (eller hur det nu var Ida så fint uttryckte det...)! Nu ska jag hoppa i säng, alldeles för sent! I morgon väntar 9-16(eller 17?) och därefter förhoppningsvis Olles och AIK, nya krafter lär behövas, alltså! Godnatt!

 


Tissel tassel

Nu är jag igång och fixar lite här hemma, om fyrtiofem nalkas firande och lite surprise. Vad som firas och hur det firas får ni veta senare, just nu har jag en del att stå i!


RSS 2.0