Det är så jag säger det

Det kan ta slut i morgon
eller hålla på för alltid
ibland är det så

Så säg som det är
för den här gången
krävs det mer
innan jag öppnar armarna
förlorar mig
och känslorna faller fritt
på midnattsgatorna
för vem skulle bry sig
om våra hjärtan blev förstörda?
Men allt det här vänder sig
in i mig





Nå ska det skrålas och skålas! All night long!

Drömmar om Paris

Nu: Stan med Mathilda, Wickan, Ellinor och Luca(?). Jag hoppas på fika. En chokladmousse med jordgubbar från NK skulle inte sitta helt fel. Nä, dags att sluta drömma och börja rusa.

Kommentarer överflödiga


Eller så är det så att enough is enough



2000-talets Sverige behöver en ny version av "Kom in eller stå kvar, det kvittar mig!". En bloggversion. "Ha kvar din jävla blogg eller lägg ner skiten, det kvittar mig!(!!!)". Nu är jag less på Blondinbellas strategiska reklamkupper. Och än mer less är jag på att hon förpestar nyhetssidorna som istället skulle kunna innehålla just nyheter. Vettiga nyheter. Och något annat som jag också är less på är att personer i min omgivning på allvar tror att jag hyser agg mot Blondinbella bara för att hon är ung, snygg och framgångsrik. Tre överraskningar i en. Det visar bara hur lite dessa människor känner mig. Jag avgudar självständiga brudar som kör sitt eget race, står för sina åsikter och inte låter sig köras över hur som helst. Och jag önskar verkligen att jantelagen skulle avskrivas. Men för det gillar jag inte Isabella jagärsåjävlainövad Löwengrip. Och jag tycker inte att hon är snygg heller. Så för mig får hon gärna lägga ner bloggen, eller strunta i det. Jag bryr mig inte för fem korvöre bara hon slutar fejkvela.

Bra kväll förövrigt. Och förutom trevligt umgänge, guitarr hero-skills, djungelvrål och marabou med daim i bagaget, så kom jag även hem med fyra par pumps som jag fick(!) av Marie. Sånt gillas. Nu vet jag vad jag ska rocka i till våren/sommaren. Och fram till dess ska jag rocka i vintageskorna som jag budade hem på Tradera i dag. Slutsats: Inga fler skoinköp nu.
I morgon blir det att damma av några gamla dängor hemma hos Josse och därefter blir det diverse galej på lite olika platser. Vi får se vad Umeås nattliv har att bjuda på. Men innan dess, dusch och skönhetssömn. God natt.


Det här med gratiskådisar till Malmötorskarna

Och efter sprututbytesprogramsdebbatten kommer det givetvis eftervågor, exempelvis den här. Malmö kommun delar ut gratiskondomer till män som är på jakt efter lite betalrajtantajtan. Rätt eller fel?

Jag känner hatkärlek till svåra etiska dilemman. Jag älskar att fundera över dem och låta vågskålen med för- och nackdelar svaja ovisst fram och tillbaka. Samtidigt hatar jag att inte vara säker på vad jag tycker, vilket säkert bottnar i att jag allmänt har svårt för människor som inte kan eller vågar ta ställning - nån jävel måste ju bestämma. Hur ska hamsterdjulet samhället snurra runt om alla tänker sitta som fastklistrade med arslet och säga att "Nee, jag vet inte...", eller än värre "Äh, jag bryr mig inte!"? Tur då att det finns människor som faktiskt engagerar sig, om än inte i allt - men i alla fall i något! Nu påstår jag inte att jag själv är så himla aktiv, tvärtom sitter jag här och skäms över att jag inte är engagerad diverse organisationer för att strida för vad jag anser är rätt i världen. Men, jag försöker i alla fall ta ställning när jag ställs till svars. Och en bra början till det är ju att reflektera.

Anyway. Situationen beror ju på hur man väljer att se på den. Tittar man bara på ytan så ser det ju fördjävla dumt ut. Jag menar det känns ju föga troligt att en snubbe som är beredd ha sex med en underårig asiat mot dennes vilja skulle bry sig ens en liten uns om dennes hälsa? Gjorde han det skulle han ju inte satt på henne från början! Och om snubben nu, mot all jävla förmodan, skulle bry sig om hennes STI-tillstånd så skulle han väl köpt kondomer innan. Med tanke på de tusenlappar han lägger på sitt lilla roliga så lär han ju ha råd med kondomer för en femkrona styck. 
Men sedan kan man ju också välja att se bortom det ytliga motivet. Motivet behöver ju inte, som det ser ut vid första ögonkastet, vara att mannen faktiskt ska använda sig av kondomen. Om motivet istället är att få kontakt med sexköparna, som annars är svåra att nå, blir scenariot legitimt då? Medlemmar i KAST (som delar ut de omtalade kådisarna) vittnar om att de fått många telefonsamtal från de sexköpare som mottagit gratiskondomerna. De berättar om hur sexköparna vågar söka hjälp för sitt problem, vilket är vad det faktiskt är - ett problem. För även om samhället älskar att fördöma männen så bör man ju komma ihåg att sexköp, på samma sätt som prostitition, bottnar i någonting.

Jag är för sprututbytesprogram. Därav har jag inte sagt att jag inte tycker att det har sina baksidor, men att jag tycker att förargumenten är övervägande. Så, vad blir då skillnaden mot gratiskondomer till sexköpare? Jo, att samhället då inte endast (till synes) legitimerar att personer skadar sig själva (och kanske indirekt andra), utan att de vid detta scenario även (till synes) legitimerar att personer också direkt skadar andra. Frågan blir då, kan man fortfarande säga att ändamålen helgar medlen? Tål att funderas på.

Jag har sagt det förr, och jag säger det igen - samhället står inför många djävulskt svåra etiska beslut (och någon måste fatta dem, hur skulle det se ut om alla lämnade brasklapp?).

So why am I ten feet under and upside down


Städa, städa [...] För det tycker jag är kul! (Eller? Förf anm)

Och på tal om Pippi så har jag köpt en fröken Långstrump-inspirerad tröja i dag. På allvar.

1,5 timma senare är mitt rum äntligen möblerat och beboeligt igen. Tack för att ni ställde upp och hjälpte till! Jag som hade tänkt utskänka en grym gåva till den som offrade sig för laget! Men det missade ni nu! Payback's a bitch!

Tur då att jag har en mamma som gillar att muntra upp mig. Hon jobbar i Stockholm hela veckan och ringde därav och frågade om jag önskade mig något speciellt och bad mig höra av mig med klädbeskrivning innan öppningsdags i morgon. Således kommer resten av kvällen att spenderas på nätshoppar. Och framför "Debatt", såklart. Hasta la vista!

You can do it, put your ass into it!

Vem vill städa tillbaka alla saker på mitt rum? PAX INTE JAG!!!

Too much is never enough

Jag gillar den här veckan. Hittils i veckan har jag varit på skolan sju timmar, och nu återstår bara praktikinformation mellan 15-17 i dag - sedan är det helg igen! Då vi haft väldigt mycket i början av utbildningen, och därav har betydligt större avhopp än andra klasser (nästan 50% efter mindre än halva utbildningen), så har lärarna nu lagt in tid för reflektion. Så jag antar att det är det jag gör i dag. Fast jag undrar när jag ska ha tid att reflektera för den här dagen ser rätt fullspäckad ut.

Jag ska strax förena nytta med nöje och ta en prom till stan för att träffa tjejen som jag köpt en jacka av på Tradera (inga fraktkostnader, bra) plus att jag tänkte gå en sväng till optikern för att böja till glasögonen lite. Därefter blir det promenad hem. Sedan ska jag på Ålidhem och posta jackan som jag sålde på Tradera (vilket gav en vinst på dryga 300 spänn, bra lön för 30 minuters arbete!) samt eventuellt skriva upp mig på någon lista så att jag kan åka till Bygdsiljum och åka lite bräda på lördag (kom igen tjejer, det vore himlarns kul!). Därefter är det praktikinformation (jag ska tjata in i infokärringens huvud att jag ska få fixa plats själv!) som slutar 17, och förhoppningsvis hinner jag på step dance 17.15. Därefter har jag planer på att försöka flytta in i mitt egensanerade rum igen. Just nu ligger alla mina ägodelar i torkskåpet respektive på balkongen (hoppas värmen/kylan har dödat de jävlana). Dessutom har fönstret varit öppet och det är svinkallt där inne nu. Jag föredrar dock att sova i mitt rum framför att, som de senaste två nätterna, sova på soffan med tjockkläder och täcke i form av en handduk. Så jag hoppas på "sleep tight, don't let the bed bugs bite" inatt! Och eventuellt ska jag också hinna träffa Mathilda och mysa med henne och baby Luca. Much up, alltså! 

Nä, dags att röra på arslet om ovanstående ska bli gjort. Att be en stilla bön och hoppas på ett mirakel har hittills aldrig funderat särskilt bra!

Anticimex, när du får oväntat besök?

Nu har jag fått nog. Nu har jag blivit biten tillräckligt. Nu har jag kliat färdigt. Och nu har jag definitivt gett upp hoppet om att djurjävlarna ska dö av sig själva (så jävla naivt att ens tänka tanken va?). För er som inte redan vet det så verkar det inte bättre än att en jävla massa ovälkomna etiopier har flyttat in hos oss! Och efter lite påläsning (Google my best friend) är jag nu övertygad om att vi har vägglöss. Allting stämmer. Tydligen är det inte särskilt ovanligt nuförtiden, då den resande 2000-tals människan ofta får liftare med sig hem. Tydligen ska det också innebära att jag inte ska känna mig äcklig, så är dock inte fallet! Jag kan inte komma ihåg att jag någonsin känt mig såhär äcklig! Bara känslan av att det kryper på hela kroppen, hela tiden, är olidlig - även om det säkert är inbillad. Summa summarum, nu har jag dammsugit uta helvete, och jobbar på att låta allt jag haft framme åka en vända i torkskåpet och en vända ut på balkongen. Mina förhoppningar är dock inte särskilt höga då alla hemsidor jag varit in på vrålar "Kontakta sanerare omedelbart!". Så jag har en känsla av att mina ansträngningar kommer vara förgäves. Men vad göra? Funderar på att sova i soffan också, för att slippa bli (mer) uppäten. Tydligen så behöver de små rackarna ett mål mat om dagen för att överleva, och det tänker jag banne mig inte ge dem! Dock vet jag inte hur länge de lagda äggen överlever. Eller om, och hur mycket, de förökar sig. However, jag har en känsla av att det här kommer att bli en allmänt trevlig och kostsam historia.


Så här ser det alltså ut i min säng just nu (nä, jag känner mig inte alls äcklig?!)



Och inom en snar framtid kommer det troligen att behöva se ut såhär (ett värmetält som ska ta död på jävlarna)




Ja. det är mitt liv just nu. Hoppas att ni har det bättre för detta suxxx.


I got my head among the clouds and I will never be free




I think love will come towards me
like a warm summerbreeze
I got my head among the clouds
and I will never be free
I´ll spend
many nights alone
I know
I know
Cause I have and I will

Det är just rätt inställning, premiärministern!


I like my money right where I can see it, hanging in my closet

Lalala. Då har auktionen av mina brillor avslutats och den drog in 230 kr. Men jag kände att pengar är ju bara papper och har egentligen inget värde innan man köpt någonting för dem, alltså budade jag hem en jacka på Tradera för 261 kr. Typ jämt upp alltså. Och att gå från ett par plastglasögon (värde 130) till en jacka från Monki (värde iaf 400) måste ju ses som ett jävla bra byte! Dessutom har jag ingen halvvarm jacka samt att jag suktat efter denna länge! Så good work av mig! Jacktjejen bor dessutom i Umeå, så har jag tur så går hon med på att lämna över jackan personligen så att jag slipper fraktkostnaderna, men det vore bara en bonus i det stora hela.


                           Före                                                             Efter




Nu tycker jag att jag har gjort tillräckligt många goda gärningar i dag, och tänkte strax hoppa i säng! Och om ni också behöver en jacka så kan ni ju alltid passa på att buda här, innan det är för sent! Den som ingen jacka har, den får gå med mer än bara rumpan bar!


Just ja

Här kommer barnsvaren! Bra jobbat Ida & Linnea ;)









Nu: Långprom med Emma, Dinken och hundarna.

Get yer freak on, Elin Pettersson



Haha den här bilden säger ungefär allt! Lika freaked out som de där brudarna kommer jag aldrig att bli! Aldrig! Jag känner mig überkonservativ i deras sällskap! Som Charlotte i SATC! Jag är den som får försöka stänga av mentalt när det goes lite over the top, haha. Men opposites sometimes connect, som man brukar säga. I kväll blir det söndagshäng med dessa brudar. Och jag är svinsugen på Ben & Jerry's. 59 spänn på glass, verkligen rätt ekonomiklass för en student! Men va fasen, ibland måste man ju få unna sig?

Guld



I alla väder.

I natt är det inte regnet som gör oss blöta

Nu börjar pimplartävlingen! Sisten in i dimman står för första rundan!


Elin goes mommy

Ja, så här kommer alltså mina kids att se ut om de av någon jävligt underlig anledning skulle få bara mina gener.






Och eftersom jag ändå inte har något liv och försöker fördriva tid så bakade jag några till bullar i ugnen. Så kan ni gissa föräldrarna?

1.


2.


3.


4.


Sådärja. Nu får ni gissa vilt. Ni måste ju kunna känna igen era egna barn!!!


För den dålige kommer här några lika dåliga ledtrådar:

1. Köksredskap minus p och klädesplagg plus a
2. Regalt djur
3. Jaggoodhonom och Mårten Andersson
4. Lördag den 24/1 och en drömhamburgare

Svar kommer i morgon ;)

Ice ice, baby

Morgonprommat och frullat. Nu blir det strax skrillor med tjejorna, vilket ska bli fördjävla kul! Såhär såg det ut sist jag åkte skridskor, dagen innan nyårs med Therese, Simon, Tobbe och Holly.







Och förövrigt så har jag fått en till kusin i natt. Typ tre veckor för tidigt, men det är ett steg i rätt riktning då deras förra unge var waaay för tidig. Så nu har farmor och farfar tre söner vilka har två barn vardera varav alla är tjejer. Skumt. Jag börjar undra om det är varannan generation och att jag således bara kommer at kunna få pojkar. Det återstår att se.

Nä. Dags att röra på påkarna om det ska bli något gjort i dag.

You've got growing up to do

Helt jävla amazing bra låt


Lätt fånget, lätt förgånget


Man ställer krav, man lättar på sin rem
man har ambitioner, som aldrig går hem
Och är man svag, så stannar man i sin säng
annars är det en, två, tre, börja om igen

Det lätt fånget, det är lätt förgånget
förlorar man en, återstår tusen än


Fika och läkar(b)e(hov)

Sådärja. En tuff dag passé. NOTE TO SELF: Att gå till skolan, sitta på tre timmars föreläsning, promenera till stan, promenera hem, promera till IKSU, köra 30 min core och 60 min step dance samt promenera hem och under den tiden endast intaga två husman med kaviar är a.k.a. dum idé! DON'T FORGET!

Och förresten så har jag åkt bår i dag också. Himlarns allvarligt. Några nollor fiskade upp mig utanför IKSU och frågade om jag kunde ställa upp i någon poäng jakt och jag kunde såklart (som vanligt inte) säga nej. VARFÖR KAN JAG ALDRIG SÄGA NEJ? Inte ens till Jehovas(jävlarna) som ska envisas med att läsa sjutton(tusen) bibelcitat som jag inte är (ett dugg jävla) intresserad av. Så jag lät läkarnollorna springa nerför en hal backe med mig på en bår som gott och väl kunde ha varit med när Karl XII gick bärsärk genom Europa. Nära döden upplevelse, alltså. Och dessutom hade jag världens fetaste smajl uppkletat över hela ansiktet så att nollestackarna skulle slippa skämmas över att jag hellre skulle velat mysa till det på hökullen med Peter Harryson (eller någon annan random bulldog) än åka på deras jävla bår. Med tanke på att de trots allt fanns en del ögongodis i gruppen så kunde jag väl åtminstone stått på mig och krävt en date som gengäld! Men med tanke på att jag inte ens kan säga nej så känns det ju inte så jädra troligt, va? Hade jag haft det modet hade jag nog förvaltat min månadslånga bo-med-tre-genomfina-läkare-tid lite bättre än vad jag gjorde. Fegelin, grow up!

Nä. På tal om fika och läkare så måste jag nog slita mig härifrån nu och titta till Ida istället. Hon verkar ha ätit alldeles för mycket fika och kommer med 99,9 procents säkerthet att behöva läkarhjälp om jag inte håller ett (två!) vakande ögon på henne (hittills har hon pratat om att gå ut och ha snöbollskrig, bestiga ett berg, stå på huvudet i soffan samt stått på händerna mot vardagsrumsväggen!). Så vem vet, kanske är det inte så dumt att typ 15 läkarstudenter är skyldiga mig en gentjänst, after all!

Och medan jag agerar barnvakt så kan ni ju alltid buda på den här. So long!

And it's a winding road, and it's a long way home

Så jävla typically me att vara klar en timme innan det är dags att dra hemifrån. Bläk. En timmas extra sömn hade inte suttit fel.

I dag är det föreläsning till lunch. Därefter har jag bokat optikertid och ska sätta in glas i mina glasögon för...ca 2200 kr! Dvs int 4000 kr som de sa hon första optikern, Splendid! Och i kväll tänker jag step dancea, trots att jag lyckats sträcka ena vaden. Men va fasen, det brukar ju gå när den blivit varm?

Nu. What about Brian. Såklart.

How's it goin' y'all

I väntan på att Emma och Madde ska rappa på...


Good day, Wednesday

För många avsnitt av What about Brian och indisk lunchbuffé med Emma och Madde, det är en fördjävla bra start på en helt vanlig skolonsdag. Och dessutom har mina brillor på Tradera gått från 1 kr till 51 kronor, och än är det lång tid kvar på aktionstiden. Weehee. Och i dag ska jag springa runt hos optiker för att välja en passande för synkontroll och glasisättning för mina nya brillor. Och skinnjackan är underbar. Och, och, och...livet är altt bra bra!

Definitionen på att vara övernaturligt snygg



Also known as Matthew Davis. Bite me.


Skellefteå vs Umeå?! 2

Och på tal om Skellefteå vs Umeå så snackade Dinken i dag om en fråga som jag inser att jag medvetet förträngt - I VILKEN STAD SKA (VILL) JAG BO TILL SOMMAREN OCH FRAMÅT? I really don't know. Att jag skulle stå inför det här beslutet har jag vetat i princip hela utbildningen, men det har alltid varit långt fram i tiden. Fram tills nu.

Grejen är den att jag till hösten går ut på praktik som innefattar i princip hela termin fem (om inte prick hela?). Den kommer jag inte att kunna göra i Umeå då platsbristen här gör att de platserna går till de på priolistan (barn, sjukdomar, you name it. Inget som jag har i alla fall). och dessutom vill jag göra den i Skellefteå då jag hellre "får in en fot" där. Och jag bedömer mina utsikter att tilldelas praktikplats i Skellefteå som goda. Dock har jag möjlighet att få 1800 för dubbelt boende under denna tid om jag fortfarande bor kvar i Umeå.

Termin sex består av 1) 5 v kurs 2) C-uppsats 3) 5 v kurs. C-uppsatsen kan jag skriva hemma i Skellefteå utan problem, och de övriga tio veckorna (som säkert inte är mån-fre jämt) är klart möjliga att pendla.

Termin sju läses i Umeå. Det är en termin. Klart pendlingsbart. Inte heller omöjligt att leta möblerat boende eller korridor under den tiden (om pendlandet skulle bli för drygt). En termin kan jag bo hur lortigt och dant som helst. Det är en termin.

So, what to do? VET EJ! Ekonomin skriker Skellefteå (jag kan extraarbeta och bo hemma hos föräldrarna). Bekvämligheten skriker Umeå (kommer vara svårare att pluggmotivera sig med pendling och grejer). Antalet vänner boende i samma stad skriker också Umeå (då de flesta Skellborna är ute och reser, hetsjobbandes i Oslo eller studerar i annan stad). Saknaden efter bästaste bästaste vännen Therese skriker dock Skellefteå. Och ja, summan av kardemumman blir...vadå? VET EJ VET EJ VET EJ. Det enda jag vet är att jag står inför ett beslut som måste fattas snart, att jag inte kommer känna mig klokare om en månad, och att oavsett vilket beslut jag tar så kommer det kännas både rätt och fel på samma gång. No easy way out, alltså.

Nä. Måste bli lite tankeskringrande step dance (hm, smart att ge sig in på det svåraste steppasset när det var år och dar sedan senaste stepen, eller träningen allmänt för den delen) och ett telefonsamtal till min kloka mor. Och bäst av allt (och möjligen allra mest lugnande) uthämtande av paketet som väntar på posten. Den beska karamellen måste jag nog suga på ett litet tag till.
  


Skellefteå vs Umeå?!

Nu undrar jag; Vad händer i Skellefteå respektive Umeå i helgen? Någon som har något roligt att erbjuda? Just nu sitter jag i valet och kvalet mellan home town-tripp eller inte. Har trots allt möjlighet att åka hem på långhelg redan efter 12 på torsdag, å andra sidan så är bussbiljett det sista jag vill lägga pengar på just nu. Så vad säger ni? Vart är de det händer i helgen? Kom med förslag. Balla fester ger hög poäng. Så också snowboardåkning.


Och förövrigt. Hur bra är inte Jonathan Clay?!?!


Fördelen med att vara kvinna

...är att man kan äta ägg och kaviar, stå i telefonkö till försäkringsbolaget och uppdatera bloggen samtidigt!

Monki news

Monki kommer att öppna butiker i Kalmar (en till!), Sickla (låter som en håla?), Östersund (är en håla!) och Luleå (derby, need to say more?) under våren 09. Det är FEL FEL FEL. Nu är jag övertygad om att Umeå (som inte ens är en liten håla!) är platsen som gud glömde!

Turn around, walk away

Something's wrong from the hilltop
I know you can't see
I look strong altogether though inside I'm weak

Still I bleed
Still I wait to heal
A wound for my crime
What I need are more bandages
They've torn over time

I couldn't be who you wanted somewhere down the road
When I'm whole
When the rains are done
When I've reaped all I've sown

But here and now
On my hands and knees
I crawl through the myre
And your bead is so soft and warm
I'm weary and tired

You shelter from the rain
Turn around
Walk away

Leave me alone
I'll find another home
I'm on my knees
Crying out please

Go now and don't look back


Oskuldsskola och stygga pojkar

Virgin School heter dokumetären som jag tänker se strax. Verkar sådär lagom spårat. Fast jag gillar 2000-talets öppenhet. Det finns så många intressanta dilemman som mänskligheten äntligen vågar ta upp (även om jag personligen kan känna mig rätt konservativ i sammanhanget). Och detta verkar ju inte minst vara ett exempel på någon som skulle kunna diskuteras i en halv evighet - "Han erbjuds även möjligheten att bli av med oskulden med någon av de erfarna sexterapeuterna". Spannend, spannend.

Och när vi ändå är inne på ämnet så tänkte jag ta upp en dialog som jag tycker är fördjävla skrattretande/konstig. Och som tenderar att yttras varje helg - till mig själv eller någon av mina vänner. Anyway.

Du sitter och snackar med en snubbe (brukar vara den vägen, ja) under senare delen av kvällen och han frågar dig "Ska du sova hos mig i kväll?" Du svarar (som den fina flickan du är) "Tack, men nej tack." Och då säger snubben "Vi behöver inte ha sex."

Alltså jag undrar lite hur killen (nej, jag har personligen inte varit med om the other way around) tänker då. Vadå behöver inte? Vad är tanken att jag ska svara då? "Tack, fan va snäll du är!", eller vad? För om det nu vore så att jag drog hem med snubben, och bara tänkte sova, så är det ju inte så att jag kan klämma ur mig det och således slippa, eller? Kanske har jag lyckats ingå något muntligt kontrakt där jag givetvis borde ha kunnat läsa mellan raderna att äta makaroner är en kod för en helt annan form av ätande. Och då är det fan bara att ställa upp för laget, för barmhärtighet finns inte på kartan. Jisses. Nästa gång ska jag banne mig svara "Nehe, det meeeenar du inte (det är ju inte som att jag har ett eget jävla val)?!" eller varför inte "Vadå, hade du tänkt våldta mig annars eller?" Tack för upplysningen killar, jag hade ingen aning om det här med sexualfrihet. (Och ja, jag vet att meningen troligen inte är bokstavlig. Troligen är det faktiskt ett försök att bara vara snäll. Troligen är det bara ett bevis på att killen är en riktig mystyp som faktiskt vill umgås med dig, och inte med din kropps diverse håligheter. Men ändå, fan va spännande det är när det blir tydligt vilka könsdiskrimineringar som omedvetet, och omenat, dyker upp i människors språkbruk.)

Nä. Nu styr jag mot mandariner och dokumentären.

Update: Nämen fy fan vilken äcklig dokumentär. Hjälpas.

Vägen till kvinnans hjärta...

Ops. Där rök mina sista stålar på en tröja från nätet. Smart. Fast det är okej när det inte är ett impulsköp, utan något man tittat på länge - eller hur? Tur då att jag nyss har handlat mat så att jag klarar mig resten av veckan (och alkohol också, förövrigt) och att Linnea (igen) har upplyst mig om att jag måste lämna studieförsäkran så att jag får pengar på fredag. Och allra mest tur är det att jag har världens bästa föräldrar som sponsrar till IKSU-kort. Och leverne i övrigt också, för den delen. PUSSSSSSS.

Och min kusin Klara fyller sex stora år i dag, vilket ingen kan förstå (hon var nämligen väldigt nyss nyfödd).


Lena säger: har just kommit hem från Klarassexårskalas

Elin säger: ÄR HON 6 ÅR????


Elin säger: du skojar!!


Lena säger: Nej ajg skojar inte det VAR 6 LJUS PÅ TÅRTAN


Ja, halleluja. Time flies. Congrats, congrats kusin vitamin!


Och förresten (igen!) så kan ju ni som har pengar buda här.


Bläääk

Åh, varför ska det jämt vara så jobbigt att komma igång med allting?! I dag SKA jag gå och köpa det förbannade IKSU-kortet. I morgon SKA jag träna första passet på IKSU. INGA MEN! Jag vet ju att jag kommer att tycka att det är kul, bara jag får tummen ur arslet och arslet ur soffan. HÄR MED LOVAR JAG ATT ALLA FÅR SLÅ MIG OM JAG INTE HÅLLER MIG TILL TIDIGARE UPPGJORDA PLAN!

Men okej. Lite bra är jag. Har jobbat bort två (snart) skoluppgifter plus tvättat i dag. Och, lalalalala, skinnjackan är på väg hem till mig nu. Life is mucho good, egentligen (och om bara What about Brian säsong två skulle ladda lite(!) snabbare så vore det fulländat).

Can't explain in any other way


Life caught on tape

Yeheees, nu har jag äntligen lyckats tanka ner "Himlens hjärta". Så sjukt bra film alltså, har verkligen längtat efter att få se den igen. Egentligen hatar jag att se på film, men den här filmen är mer än bara en film! Jag har nog aldrig sett en film som känns så verklighetstrogen. Jag bara älskar den!!! Och att självaste Mr. Persbrandt är en av filmens alla grymma skådespelare gör ju inte saken sämre.

Nu: Mandariner och "Himlens hjärta".

Red red wine, stay close to me

Nu: Coctailparty.



Vi ses i dimman.

Come here, baby

JAG ÄLSKAR MITT LIV!!!

Jag har just nätfyndat den mc-inspirerade skinnjackan från H&M-s vårkollektion 08! Som jag har letat efter den jackan till ett vettigt pris! Och nu har jag funnit den! 330 ynka kronor plus frakt. Helt galet! Satte in lite extra pengar till säljbruden bara för att jag är så i extas! Splendid, splendid, SPLENDID! (Att man kan vara så glad över lite shopping, va?)

mc skinnjacka Trend/mode/chic/hm/kling/retro/rock/sleaze
Och vet ni vad det bästa är? Jo, att om jag (mot ALL förmodan) inte skulle uppskatta jackan lika mycket som jag tror, så kan jag sälja den på Tradera FÖR DUBBELT SÅ MYCKET. Detta kallar jag en bra affär!

(Nu fattas det bara att tjejen blåser mig... Hehö.)

Could earn some money for the piggy bank, though

Dagen fråga: Hur många armhävningar kommer jag måsta göra för att mina överarmar ska se ut som tagna från ett Sports Illustrated omslag lagom till coctailpartyt kl 18 i morgonkväll? Jag hade nämligen tänkt se ut som röda mattan själv i Idas fransklänning.



Nä. I give in. Jag får vara en indianförklädd gris istället.  

Big no no

Att radera "fucking" i "abso-fucking-lutely" eller klippa bort Carries klassiska "Sir, we're talking up the butt, a cigarette is in order"... det måste ju vara skolexemplet av att stycka en serie!
 
Det är inte okej, INTE OKEJ, att censurera i Sex and the City! 

Jag skulle aldrig ha tålamod nog att bli förstådd

Så kyss mig inte det kommer bara leda till nåt ont


My cigarettes and this old road

Och vet ni vad mer jag vill göra? Jag vill ha en bil. Jag vill ha en snabb jävla bil och köra helvetes för fort genom en storstad så att neonlamporna bildar en fet dimma som liksom ger omvärlden lite distans. Och så vill jag spela helvetes för hög volym på bilradion, med den här låten på repeat



Det vore great

Move your hand across my knee, turn me into some novelty

Så då var opponeringen gjord, och jag överlevde med råge. Halleluja. Så var man ledig till 13.00 på tisdag utan måsten eller knappt ens borden (nytt ord där?). Och på följande sätt planerar jag att spendera dessa, sammanlagt, fyra dagar.

- Varmt bad med bubbel, vaniljljus och rökelse
- Fotande av vintersolen
- Bio/Let's dance och naturgodis
- Fika (och en shoppingrunda) med några saknade favoriter
- Coctailpartaj hos Wickan
- Bakissöndag och seriemaraton
- Massor med god jävla mat
- Köp av IKSU-kort
- Sovmornar
- Jonathan Clay på repeat

Och allra först, värmeeåterfående under täcket, capucciono med daimsmak och boken Sektbarn.
Har jag sagt att jag älskar mitt liv?

Fånge hos psykopaten

Satan vad jag kommer ångra det här beslutet när väckarn ringer klockan 06 i morgonbitti och jag ska pallra mig iväg på opponering 8-17, men jag måste bara se dokumentären Fånge hos psykopaten. Trots att jag har sett den förut. Trots att jag har sett flera andra dokumentärer baserade på samma historia. Trots att jag kan det här fallet utantill. Men det är ju så jävla spännande med psykopati.

Jag motiverar mitt val genom att
- Det gynnar min utbildning.
- Jag har tagit täcket till soffan (varför i helvete går det inte att ställa in kanaler på tv'n i mittrum?! HJÄLP!) och kommer på så sätt att vara halvvägs sovande när dokumentären är slut.
- Sova kan man göra i graven.


Lisa Magnusson

Alltså jag bara avgudar den bruden! Hon, om någon, tar upp ämnen som ingen annan vågar vidröra!

Idag pratar Lisa om dödshjälp, ett jävligt både aktuellt och kontroversiellt ämne. Svårt, svårt, svårt. Och läsvärt! 

Dock måste jag säga att jag äcklas av artikelkommentarer som "[...]bra för den mänskliga genstrukturen att deprimerade eller psykiskt sjuka människor kan sålla ut sig själva ur evolutionen. Det bidrar direkt till en starkare ras."
Halleluja. Nu barkar det.

Nu: Kycklingtacos och tvkväll.

Tillbakablickar

Okej. Moment of truth. Jag har verkligen skjutit upp det här med bloggen av den anledningen att jag inte vet hur jag ska beskrivna den gågna resan i ord. Sex veckor i helt otroliga Uganda kan inte sammanfattas i några dataskrivna rader, och jag vill inte att det här bloggen ska vara en bok. Dessutom har många av er redan hört mig berätta (och berätta, och berätta) om resan, och dessutom tittat igenom bilderna på Face Book. Så eftersom jag känner mig oförmögen att sammanfatta något obeskrivligt (i ordets rätta bemärkelse) så tänkte jag att - jag skiter i det! Så här kommer några av mina favoritbilder från Afrika, och sedan låter jag bloggen rulla på som vanligt. Och eftersom resan verkligen har förändrat mig som person, i små detaljer men som betyder massor, så kommer detta säkerligen inte vara det sista ni hör, eller ser, från mitt livs resa!























 





























Och nej, jag är inte direkt känd för att vara bra på att sålla.

RSS 2.0