Uppdatering fran Afrika

Dags att uppdatera er lite igen. Eller vad sager ni? Min mamma sager sakert ja i alla fall, eftersom hon har en tendens att vara notoriskt orolig. Anyway. Ve har det fortsatt bra. ''Nog har vi det bra har'' eller ''Life is good'' som vi brukar saga (alldeles for ofta. Och troligen pa bondska eftersom det ar det spraket vi pratar for det mesta for att ha nagot att skratta at. Vi ar sa sjukt lattroade. Ni vet, sker det inget roligt sa far man skapa sig nagot att skratta at. Summan av kardemumman, vi borde vara mognare (okej, mogna) nar vi kommer hem, men egentligen beter vi oss som att vi gatt tillbaka sju ar i utvecklingen! Good work!)

Hur som havre. Eller vete (ja ni ser ju humorutvecklingen!). Jag tankte ge ljus att nagra hojdpunkter (dock inte alltid roliga) fran de snart tva veckorna som varit. Enjoy, folk och fa.

* Vi besokte en kyrka med en tjej fran organisationen en dag. En kristen, katolsk kyrka tror jag att det var. Nar vi klampade in i kyrkan och prasten sag oss var det bara for de som satt langst fram att flytta pa sig. Det var liksom en sjalvklarhet att vi vitingar skulle sitta pa front row. Lat oss, for att vara snalla, saga att kyrkbesoket inte var drop dead funny. Efter att pralle numero ett hade hallelujat sig klart sa pralle numero tva (till var stora lycka) att han bara skulle prata en kort stund. Han pratade i knappa tva timmar. Och bara om vilken bra manniska han sjalv ar. Och darefter vantade demonutdrivning. Vi holl handerna pa huvudet medan prasten vralade (pa riktigt, det tog forjavla ont i oronen) go away deamons och forsamlingen upprepade go away sju ganger, eller nat sant. Nar de sedan borjade plocka uppfolk pa scene och prasterna holl dem i varnsin arm och kastade dem fram och tillbaka for att driva ut andrana sa tyckte vi att vi hade fatt nog av hyckleriet och avlagsnade oss. Vi ar inte jattesugna pa att besoka nagon kyrka pa ett bra tag.

* Vi vaknade en morgon av att nagonting skrek. Efter ett tag klampade vi ut for att se vad som var i gorningen. Vi hittar barnen stenandes en liten stackars vovve som har trillat ner i ett stort hal. Inombords brann vi men tankte att ''det ar val sant har man far vara beredd pa nar man moter en ny kultur''. Vi stangde in oss pa vart rum for att slippa hora. Cirkus en timme senare dyker samma ljud upp igen. Vi klampar ut igen och hittar samma hund i halet igen, omringad av hanskrattande barn som aterigen stenar den stackars hunden. Da brast det for mig (Elin) och jag klampade dit och vralade ''Do you think that is fun?!'' Ungarna gav med sig en aning men vi fick vakta hunden for att de inte skulle borja om igen. Ungarna ville ha pengar for att plocka upp hunden ur halet, men vi tankte att nagon matta far det ju vara pa dumheterna. Hade vi gett dem pengar hade troligen bara kastat ner hunden igen och kraft mer pengar. Aja, tillslut lyfte de upp hunden i alla fall. Det var den dagens goda garning.

* En kvall gav vi barnen vara leksaker. Snacka om att de blev glada! Klart over forvantan!  De var sa sjukt ivriga att de inte riktigt visste vad de skulle gora av sig sjalva! Efterat ville alla barnen bli fotade med sina nya leksaker. Kort kommer senare. Dagen efter fragade nagra av pojkarna om vi skule ta med oss alla leksakerna hem nar vi for. De ar for sota!*

* Det ar roligt att ata pa hostelet dar vi bor nu. Pa morgonen kan man ata frukost med (Herr Nilsson)apor. De ar sa sjukt sota! Vi brukar bjuda dem pa ananas som de glatt kommer och hamtar ur handerna pa oss. De har sa sma och lena fingrar, och ar alltid jatteforsiktiga nar de tar emot en anansbit. Middag kan man ata med getterna. Vi brukar forsoka bjuda dem pa lov under dagen, men nar man forsoker ge dem lov vid middagen sa ar de lite krasna och vill hellre ata upp tallriksresterna fran vart bord. Myspys.


Aja. Det har var kanske inte det roligaste inlagget hittills, men nu har ni i alla fall fatt ta del av nagra av vara Afrikahandelser. Forhoppnigsvis kan vi bjuda pa fler handelser framover. Bland annat vankas tvadagars hastridning och tredagars safari. Och Amela, om du har nagot bra tips pa mer billiga utflykter sa kom garna med tips! Hur langt ar det exempelvis till ekvatorn? Och vad gjorde ni mer, allt mest?

Nu ska vi ata lite BBQ och ha det allmant bra har borta i varmen! Hoppas att ni har det toppen dar hemma, och glom inte att vi forvantar oss en vit jul!

Fran oss alla, till er alla, en riktigt god kvall!


Kommentarer
Postat av: Ida

Heheh nu blev allt Elin lite nyfiken, men alltså du måste ju UPPDATERA oss här hemma om vad ni gör?!?!? Och resten får du fråga Linnea ;)

2008-12-15 @ 21:28:24
URL: http://idmi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0