Kopat fran Resedagboken

Hello everyone!
Antligen har vi tillgang till internet! Den gagna veckan har vi varit pa landet, mitt ute i ingenstans, och inte haft mojlighet att uppdatera pga diverse olika faktorer! Anyway, jag (Elin)/vi tankte forsoka ge er nagon form av catch up av veckan som gatt! Ha dock i tanken att resan inte gar att beskriva med ord...eller bilder! Att en Afrikaresa maste upplevas for att forstas ar nagot som verkligen gatt upp for oss under den forhallandevis korta tiden som vi har spenderat har.

Uganda ar ett sjukt vackert land. Vi har aldrig sett nagonting vackrare. Det ar sinnessjukt gront och bordigt! Uganda har regnperiod nu och kommer att ha det cirkus en vecka framover. Dock har det bara regnat ett fatal ganger sedan vi kom (och da mestadels natter), och nar det val regnar sa haller det bara pa i omkring en timma. Vi har alltsa sol och varmt for det mesta, och det blir battre for var dag!

Under veckan som gatt har vi undervisat i etik. Vi har varit forjavla bra, men med tanke pa att bara ett fatal av barnen forstar engelska sa har det gatt sadar! Vi har haft one-to-one counselling (dvs professionella samtal) med barnen/ungdomarna (10-24 ar) vilket innebar att vi ensamma har haft typ psykologsamtal med ett barn under cirkus en halvtimma och darefter skrivit i deras journaler! Mycket givande! Och snacka om att barnen har varit med om grymt mycket hemskheter! Vi tackar dock Kicka tusentals(!!!) ganger for de fa lektionerna vi haft i professionella samtal!
Vi har ocksa hallit i samarbetsovningar och diskussion skring detta, samt sportat med barnen en hel del.


Over till hygienen. Egentligen vill ni nog inte veta men. Vi har skitit i ett hal i marken (typ utedass men bara ett litet hal) utan toapapper! Tack Gud for vatservetter och handsprit!!! Dushen har varit franvarande, so to speak! Meaning=vi har inte duschat sedan vi for i mandags. Det ar drygt en vecka sedan! Och inte blir det battre av att vi har spelat natboll, volleyboll och fotboll minst en gang per dag i gassande sol. Det ar dessutom kallt pa natterna och man maste sova i klader. Att rora vid haret ger samma kansla pa handerna som att klappa pa en hast! Vi har kampat med vatservetterna samt deodorerat och parfyrmerat oss! Trots det... vi luktar inte hallonbuske! Men... idag ska vi fa duscha!!!
Vi ar nu framme pa vart hostel i Kampala (tack vare att vi traffede en scout vars overtygelse var att man ska hjalpa manniskor som ar i behov av det. Utan honom hade vi nog inte suttit har nu!)! Vi har gratis internet! Dock ar det annu oklart om det gar att lagga upp bilder har, vi ska utforska det senare. Vi ar lite for hungriga nu! Hittills har vi fatt tva mal mat per dag, cirkus kl. 15 och 21, eventuellt har vi fatt en kopp te pa morgonen ocksa! Det ska det bli andring pa nu! Vi har tagit en (en!) ol har och kanner/kande oss fulla. Energibrist!

Nu ar vi jattehungriga och maste utforska utbudet av mat pa det har stallet! Vi har dock last i en bok som vi fick av taxichaufforen som korde oss fran flygplatsen att det ska finnas mat fran alla olika nationer! Halleluja! Sa nu orkar jag inte skriva mer, och ni orkar nog inte lasa mer heller sa! Hoppas att ni kanner att ni har lite mer koll pa vad vi har for oss nu! Och hor garna av er, vi skriker av lycka varje gang smsplinget ljuder genom luften!


Yours truly!
Elin och Emma (genom Elin)


Kommentarer
Postat av: Linnea

Härligt att höra att ni lever, mår bra och trivs.

Som vi har undrat!

Försökte skriva till dig på msn, såg att du var uppkopplad, men det kom aldrig fram det jag skrev, stog att det inte gick skicka.



Sköt om er! Kram

2008-11-18 @ 18:16:54
URL: http://linnealindholm.blogg.se/
Postat av: isa

heej!

håller med linnea, skönt att få livstecken från er och att ni mår bra och har det bra! sköt om er och ser framemot januari då vi kan utbyta afrika upplevelser : )

kram isa

2008-11-18 @ 20:51:02
Postat av: sandra

kul att få höra från dig, började bli lite orolig också:) jobbigt med hygienen, men det är nog allt värt de ändå! sköt om er! kramar!

2008-11-19 @ 20:03:18
URL: http://roosendahl.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0